CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz ile İl Yönetim Kurulu üyeleri Filiz Öztopal, Nimet Baş, Alican Akdağ, Mustafa Güngör ve Hatice Özer, Havzalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret etti.

Dernek Başkanı Yahya Bozkurt ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan Akcagöz, Havza'nın milli mücadele dönemindeki önemine değindi.

Akcagöz, "Mustafa Kemal''in ifadesi ile, ilk cüreti, ilk cesareti gösteren sizlersiniz. Bu onura nail olmak, Mustafa Kemal''in taltifine mazhar olmak Havza için büyük bir gurur vesilesidir. Havza, milli mücadele için sadece bir geçiş noktası değildir. Havza''da Mustafa Kemal''in çok gizli toplantılar gerçekleştirdiğini biliyoruz. Bu toplantılarda alınan kararlar sonucunda Amasya, Sivas ve Erzurum Kongresi'nin temellerinin atıldığı muhakkaktır. Bugün, Havza Atatürk evi'nin tanıtımının çok iyi yapıldığını düşünmüyorum. Samsun'a gelen her yerli ve yabancı turistin mutlaka Havza'ya yönlendirilmesi gerekiyor. Belediyelerin ve Turizm müdürlüğünün çalışmalarının bu anlamda yetersiz olduğunu görüyorum. Havza'nın bundan zararı büyüktür" dedi.

ÇALIŞANIN YANINDAYIZ
Ziyaretten dolayı memnun olduğunu ifade eden , Havzalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yahya Bozkurt, 'Çabamız, Havzamızı ve Havza kültürünü tüm Türkiye'ye tanıtmak. Yöresel değerlerimizi muhafaza etmek. Bunun için çalışıyoruz. Havza için çalışan her kimse biz onun yanındayız. Ziyaretiniz için derneğimiz adına teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.