Çocukluk yıllarından bu yana şiire merakı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Cafer Marangoz, "Bir meseleyi çeşitli yollarla anlatmak insanları dikkatini çekme açısından daha önemli olabilir. Bir konuyu sazla, sözle, resimle ve şiir gibi unsurlarla anlatabilirsiniz. Şiirle anlatılınca da öğrencinin dikkatini çeker. Öğrencinin dikkatini çekince dersi daha iyi dinler. O konudaki ilgisi de artar.

Ben de bu konuda şiirler yazarak öğrencilerin dikkatini çekmek ve daha etkili öğrenmeleri için böyle şiirler kaleme aldım. Öğrencilerimde bunları duyunca çok hoşlarına gidiyordu. Mezun olmuş bir öğrencim başhekimlik yaptığı hastanenin duvarına 'Ağrı' şiirimi çerçeveletip asmış. Tabi bu güzel bir duygu. Tıp terimleriyle daha çok fizyoloji alanında yazdığım 'Ağrı', 'Denge', 'Kas İğcikleri' gibi şiirlerim yer alıyor. Tabi şiir kitabım sadece tıp alanında ki şiirlerden oluşmuyor. Torunlarıma her doğum günlerinde şiir yazarım. Bu kitabın ismini de ilk torunuma yazdığım bir şiirden verdim. Kitabımın adını 'Güller Seninle Güzel' koydum. Tabi kitabımda farklı konuları da ele aldım" dedi.

Ağrının çok önemli bir durum olduğunu belirten Marangoz, insanın ağrısı olmazsa bir sorundan haberi olmayan insanın organlarının çürüyebileceğini söyledi.

Ağrı
Ağrının var bin bir şekli,
Biri diğerine ekli,
İnsanoğlu hep dert yüklü,
İşimiz çekmektir bugün,
Bazen başta bazen dişte,
Bazen dışta bazen içte,
Bir muamma var bu işte,
Gayemiz çözmektir bu gün,
Ağrıdan çekilir aman,
Biri var hepsinden yaman,
Bu konu engin bir umman,
İşimiz yüzmektir bugün,
Yansa da hastanın bağrı,
Allah'ın nimeti ağrı,
Çünkü o hekime çağrı,
İş ilaç bulmaktır o gün.

'Denge' şiirinden bir dörtlük;
Sakkuluslarda sıra sıra makulalar var,
Tüy hücreleri orada yiten dengeyi arar,
Ayarlıdır başı insanın dik durmak için,
Kimisi utanmadan eğer önünde hiçin.