AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresinde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ahde vefaya vurgu yaparak, 'Makamlara, mevkilere, koltuklara veda ederiz, ama ahdimize, ilkelerimize, davamıza asla veda etmeyiz, asla bırakmayız. Ne yoldan saparız, ne yolumuzdaki tuzaklara düşeriz, ne de devamızı, aşkımızı, sevdamızı unuturuz' dedi.

'DAİMA PARTİMİZİN, DAVAMIZIN BİRLİĞİNİ VE BÜTÜNLÜĞÜNÜ GÖZETTİK'
Partililerin yoğun tezahüratları altında kürsüye çıkan Başbakan Ahmet Davutoğlu, partilileri selamladı. 'AK Parti'nin temsil ettiği asli davamızın sonsuza kadar muzaffer olmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyorum' diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, kendisinin genel başkan olduğu kongrede 'Bu kongre vefa kongresi' dediğini hatırlatarak 'O günden beri sizlerle birlikte destansı başarılara imza attık. Daima partimizin, davamızın birliğini ve bütünlüğünü gözettik. Son nefesimize kadar gözetmeye devam edeceğiz. Hamdolsun ki, ilk günkü sözümüzde durduk, vadimize sadık kaldık, vefa üzere omuzumuzdaki emaneti büyük bir gururla yüklendik. Sizinle birlikte 3 kongre 2 genel seçim yaptık. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri arasında bir seçim tecrübesini başarı ile yürüttük. Kaos bekleyenlere, istikrarsızlık pompalayanlara zerre kadar pirim vermedik.' dedi.

'İLKELERİMİZE, DAVAMIZA ASLA VEDA ETMEYİZ, ASLA BIRAKMAYIZ'
Ahde vefanın üzerinde duran Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Nasıl 1. Olağanüstü Kongreye 'vefa kongresi' dediysek, 2. Olağanüstü Kongrenin de bir vefa kongresi olmasını diliyorum. Bu benim açımdan, AK Parti kadroları açısından bir veda değil, vefa kongresi olmalıdır. Ahde vefayı her şeyin üzerinde tuttuk, makamlara, mevkilere, koltuklara veda ederiz, ama ahdimize, ilkelerimize, davamıza asla veda etmeyiz, asla bırakmayız. Ne yoldan saparız, ne yolumuzdaki tuzaklara düşeriz, ne de devamızı, aşkımızı, sevdamızı unuturuz. Allah bizleri vefa yolundan ayırmasın. Bu harekette hiç birimiz vaz geçilmez değiliz. Bu hareketin vazgeçmeyeceği değerleri ve ilkeleri vardır. AK Parti asla bir zümrenin partisi olmamıştır, olmayacaktır. AK Parti bütün milletimizin, Türkiye'nin partisi olmuştur. AK Parti sıradan bir partinin ötesine taşıyarak bir millet hareketi yapan bu dava şuurudur' şeklinde konuştu.