30 Mart 1995 yılında Kuzey Irak Haftanin Kampı'nda çıkan çatışmada aralarında Ünyeli Piyade Komando Er Hüseyin Akar'ında bulunduğu 5 asker şehit düşmüştü. Silah arkadaşları tarafından 21 yıl aradan sonra evi ve mezarı başına ziyaret gerçekleştirilirken, şehidin ailesi duygu dolu anlar yaşadı.
Teknolojinin ilerlemesi ve sosyal paylaşım sitelerinin aktif olarak kullanılmasının ardından birbirleri ile iletişime geçme fırsatı yakalayan yaklaşık 25 devre arkadaşı, Kuzey Irak'a düzenlenen sınır ötesi operasyonda şehit düşen 5 arkadaşının mezarını ve ailelerini ziyaret etmek için organize oldu.

İlk olarak geçtiğimiz yıl Aksaray ilindeki Komando Er Yaşar Gençgil'in mezarı ve ailesi ziyaret edilirken, bu sene ise İkizce'nin Düzsöğüt Mahallesi'nde bulunan Piyade Komando Er Hüseyin Akar'ın mezarını ve ailesini ziyaret ettiler.
Şehidin 66 yaşındaki annesi Nazife Akar, 'Ben evladım geldi diye çok sevindim. Kendimi tutamadım. Çok sağ olun, Allah razı olun. Sizi gelecek diye çok da bekledim' şeklinde konuştu.
Şehidin 67 yaşındaki babası Ramazan Akar ise 'Bugün duygum çok büyük. Bugün o günkü devirden daha çok duygulandım. O zamanlarda ağlayamadığımı şimdi ağladım. Duygularım çok büyük, bunu anlatmam mümkün değil' dedi.