AK Parti Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım, terörün öncelikli sorun olmaya devam edeceğini belirterek, "Biz aydınlık yarınlar dedikçe onlar karanlıktan medet umuyor. Birileri milletimizin birliğini, dirliğini, kardeşliğini, ülkemizi bölmeye çalışıyor. Yolları böleriz, ülkeyi asla böldürtmeyiz. Ekmeğimizi böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz. Mesele, memleket meselesidir. Terörle mücadele konusundaki kararlılık aynı şekilde devam edecek" dedi.

AK Parti Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım, AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde konuştu. Yıldırım, tüm partililere seslenerek, "Sözlerimin hemen başında şahsımın da kurucuları arasında bulunduğu AK Partimizin kurucu genel başkanı aydınlık Türkiye'nin mimarı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı saygıyla selamlıyorum. Recep Tayyip Erdoğan bir dava adamıdır, milletin adamıdır, büyük Türkiye'nin yılmaz savunucusudur. Her zaman başımız dik, gururla ben Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşıyım, gönül arkadayım dedik, bundan sonra da demeye devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız söz veriyoruz, sevdam sevdanız, davam davanız, yolum yolunuzdur. Bu bayrağı devralarak partimizi bugünlere başarıyla getiren Davutoğlu'na hizmetlerinden dolayı şükranlarımızı sunuyor, teşekkür ediyoruz. İlk Başbakanımız 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'e hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz" açıklamasında bulundu.

TERÖRLE MÜCADELE KONUSUNDA KARARLILIK VURGUSU

Terör olaylarına değinen Yıldırım, "Terör öncelikli sorunumuz olmaya devam edecek. Biz aydınlık yarınlar dedikçe onlar karanlıktan medet umuyor. Birileri milletimizin birliğini, dirliğini, kardeşliğini, ülkemizi bölmeye çalışıyor. Yolları böleriz, ülkeyi asla böldürtmeyiz. Ekmeğimizi böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz. Mesele, memleket meselesidir. Terörle mücadele konusundaki kararlılık aynı şekilde devam edecek. Biz, bu topraklarda bin yıldır bir ve beraber olarak, kardeş olarak yaşadık, bundan böyle de kardeş olarak yaşamaya devam edeceğiz. Bir, iri, diri, beraber, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bize operasyonlar ne zaman bitecek diye soruyorlar, buradan milletime ilan ediyorum, bölgede yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği, huzuru sağlanan kadar bu operasyonlar aynen devam edecek. Vatandaşlarımıza, sivillerimize yönelik saldırılar sona erinceye kadar bu operasyonlar devam edecek. Eli kanlı PKK terör örgütü silahlı eylemlerini sona erdirene kadar bu operasyonlar aralıksız devam edecek. Milletimiz rahat olsun, bu terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız. Şimdi şer çetesi bir araya geldi, DEAŞ, PYD, Paralel Terör Örgütü'yle aynı kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. Milletimize ayar vermeye çalışan hainleri hepiniz gördü, bu hainlerin tokadı milletimiz 1 Kasım seçimlerinde vurdu. AK Parti'nin ışığını tercih eden millet karanlığa bir kez daha dur dedi. Paralel yapılanmalara, asla ve asla prim vermeyeceğiz. Bu ülkede hainlere asla yer olmayacak. şunu herkes iyi bilsin ki Türkiye'de tek devlet vardır o da Türkiye Cumhuriyeti devletidir" şeklinde konuştu.

"LİDERİMİZDEN ÖĞRENDİĞİMİZ, DİKLENMEMEK AMA DİK DURMAYI BİLMEKTİR"

Kongrenin hayırlı olmasını dileyen Yıldırım, "Liderimizden öğrendiğimiz diklenmemek ama dik durmayı bilmektir. Biz millet dergahına hizmet etmeye devam edeceğiz. Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, söylediğimiz tüm şarkılarda, bize herşey seni hatırlatıyor" dedi.