Kuveyt'ten Trabzon'a Ticaret Sanayi Odası'nın organizasyonuyla kamp olanaklarını araştırmak için gelen futbol takımı yöneticileri, menajerler, teknik direktörler ve gazeteciler, 4 gün süreyle kentteki spor alanlarını, otelleri ve diğer tesisleri inceledi.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile bir araya gelen Kuveytli spor adamları, kentteki olanakların beklediklerinin üzerinde olduğunu vurgulayarak Kuveyt'ten takımların Trabzon'a kamp için gelebileceğini söylediler.

Körfez ülkelerinden Trabzon'a büyük bir ilgi olduğunu ifade eden Başkan Hacısalihoğlu da, dağ ve yayla turizmi olarak nitelendirilebilecek aktiviteleri çeşitlendirmeyi amaçladıklarını vurgulayarak 'Trabzon, Türkiye'nin en önemli spor kentlerinden. Trabzonspor, kentin en önemli dinamiklerinden biri konumunda bulunuyor. Şehrimiz, Karadeniz Oyunları, EYOF, U21 Dünya Kupası Grup karşılaşmaları gibi uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaptı. Çok çeşitli spor dallarında birçok modern tesis bulunuyor. Sadece futbol takımları değil, tüm branşlardan takımlar ve sporcular bu tesislerden yararlanabilir. Son dönemlerde yapılan yatırımlarla kentimizdeki konaklama imkanları da çok gelişti. Spor turizminde Antalya'nın rolünü görüyoruz. Trabzon da özellikle Körfez ülkelerinden gelecek takımlara çok iyi kamp imkanları sunabilir' dedi.

Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ni de ziyaret eden Kuveytli spor adamlarını, yönetim kurulu üyeleri Suat Şen ve Özer Bayraktar ile görüştü. Trabzon'un turizm yönünden gelişmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten bordo-mavili yöneticiler, takımların antrenmanları sırasında tesislerdeki sahalardan da yararlanabileceğinin altını çizdi.

Kafilenin olumlu görüşlerle ülkelerine döndüğünü belirten proje yetkilisi Vahit Ketboğa ise 'Trabzon ve çeşitli ilçelerdeki spor tesislerini, antrenman merkezlerini ve otelleri incelediler. İmkanları beğendiler ve takımların kamp yapması için mükemmel bir ortam olduğunu vurguladılar. Olumlu bir dönüş alacağımızı umuyoruz. Sadece futbol değil, basketbol, voleybol, yüzme, hentbol gibi branşlarda da kamp olanaklarının yeterli olduğu görüşündeler' diye konuştu.