Samsun haber gazetesi
X Reklamı Kapat

Resimli Tatli Tarifleri Köstebek Pasta

Annelerin gün dedikleri toplantılarında sık sık hazırladıkları, vazgeçilmez bir lezzet, köstebek pasta.

Resimli Tatli Tarifleri Köstebek Pasta

Annelerin gün dedikleri toplantılarında sık sık hazırladıkları, vazgeçilmez bir lezzet, köstebek pasta. Evlerinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz köstebek pasta yapımı kolay, görüntüsü göze hoş gelen farklı bir lezzet olarak mutfağınızdaki yerini daima korumaktadır. Nasıl yapılacağını size anlatan  resimli tatlı tarifleri bulunan tüm İnternet sitelerinden öğrenebileceğiniz köstebek pastayı doğum günlerinde, özel davetlerinizde veya çay saatlerinizde hemen hazırlayarak sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Bence köstebek pastayı mutlaka ama mutlaka herkes denemeli.

Köstebek Pasta İçin Gerekli Malzemeler:

Pasta Keki İçin:

  • 3 adet yumurta
  • 3 çay bardağı beyaz şeker
  • 1 çay bardağı ay çiçek yağı
  • 2 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı elenmiş beyaz ekmeklik un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao

Kreması İçin:

  • 5 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı beyaz şeker
  • 3 yemek kaşık elenmiş beyaz ekmeklik un
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • Çeyrek paket margarin
  • 1 paket vanilya
  • Krem şanti

 

İç Malzemesi İçin:

  • Muz ya da çilek

 

 

Köstebek Pastanın Yapılışı: Yumurtalarla şekeri çırpın. Sütü ilave edin, ay çiçek yağını ekleyerek çırpmaya devam edin. Kakaoyu, unu ve kabartma tozunu da sırasıyla ilave ederek iyice çırpın. Pasta keki ne kadar pürüzsüz kıvamda olursa o kadar iyi kabarır. Ay çiçek yağı ile fırın tepsisini yağlayın ve hazırladığınız kek hamurunu tepsiye dökün. Fırın tepsiniz dar ve derin olursa daha iyi olur. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında tahminen 20-25 dakika kadar keki pişirin. Fırından çıkartılan keki yarım saat kadar dinlendirdikten sonra, ortasını açarak içini alın. Bu içi daha sonra kullanacağız, sakın atmayın. Kekin iç kısmına  muz ya da çilek parçalarıyla doldurarak keki hazırlamayı tamamlayın. İçerisinden çıkardığınız kek parçalarını da ufalayarak bir tabakta bekletin. Sıra geldi kremasının hazırlanışına. Süte beyaz şekeri, unu ve nişastayı koyarak kısık ateşte sürekli karıştırın. Muhallebi kıvamını alana kadar karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başladıktan sonra tere yağını ve ya margarini içerisine ilave edin Vanilyayı da ekleyip 10 dakika kadar kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra muhallebinin içine krem şantiyi ekleyip blender ile iyice karıştırın. Hazırlanan kremayı kekin orta kısmı tümsek olacak şekilde tamamen kekin üzerin boşaltıp köstebek yuvası şekli verin. Daha önce ufaladığınız kek parçalarını köstebek pastanın üzerine serperek son olarak kakaoyla süsleyin. Buzdolabında soğuttuğunuz köstebek pasta artık servise hazır.



EN ÇOK OKUNANLAR

Samsun Haber Samsunda parkta cinayet

1 Samsun Haber: Samsun'da parkta cinayet!

Samsun Haber Samsun Cezaevinde nefes kesen tatbikat

2 Samsun Haber: Samsun Cezaevi'nde nefes kesen tatbikat

Samsunspor Samsunda dev zirve

3 Samsunspor: Samsun'da dev zirve

 Eğitim Araştırma Hastanesine yeni birimler katıldı

4 Eğitim Araştırma Hastanesine yeni birimler katıldı

Samsunspor Abdülkerime mesaj yağmuru

5 Samsunspor: Abdülkerim'e mesaj yağmuru

Samsun Haber Samsunda silahlı saldırı 1 yaralı

6 Samsun Haber: Samsun'da silahlı saldırı: 1 yaralı

Samsun Haber Samsunda otomobil kanala uçtu 1 ölü, 3 yaralı

7 Samsun Haber: Samsun'da otomobil kanala uçtu: 1 ölü, 3 yaralı

Samsun Haber Samsun olimpiyat renklerine boyanıyor

8 Samsun Haber: Samsun olimpiyat renklerine boyanıyor

Samsunspor Samsunsporda beklenen gün geldi

9 Samsunspor: Samsunspor'da beklenen gün geldi

Samsunspor Samsunspora rekor ceza

10 Samsunspor: Samsunspor'a rekor ceza


SIRADAKİ HABER