Karadenizli üreticinin yükselmesini beklediği fındık fiyatları, halen daha istenilen seviyelere gelmedi. Özellikle 10 TL üzerinde alıcı bulan kaliteli fındıklarının rekolte noktasında az olması ve %50 randımanlı fındık fiyatlarının da 10 TL'nin üstüne çıkamaması nedeniyle, üreticiler emanetteki fındıklarını halen daha piyasaya çıkarmış değil. Birçok il ve ilçede fındık fiyatları 10 TL'nin altında işlem görürken, fındığın kalitesine göre fiyatlarda değişiklik yaşanabiliyor. Özellikle Giresun fındık fiyatları, fındığın kalitesine göre yükselişte görünüyor.

Geçtiğimiz günlerde 9.50 TL'lerden alıcı bulan tombul fındık fiyatları, ayın 20'si itibariyle 9.71 TL'ye kadar yükselmiş durumda. Sivri fındık ise, geçtiğimiz günlerde 8.70 TL'den alıcı bulurken, 20'si itibariyle 8.85 TL'lere kadar yükselmiş durumda görünüyor. Kara fındık ise, 9 liradan 9.15 TL'ye yükselerek, üreticilerin fındık fiyatlarında yükselme beklentisini ufak da olsa karşılamış gibi görünüyor.

Son günlerde yaşanan düşüş ve özellikle 10 TL'ye yükselen fındık fiyatları sonrasında tekrar 9 TL'lere kadar gerileyen piyasa üreticiyi düşündürmüştü. Emanetteki fındıkların piyasaya girmesi ve emanet fındıkların piyasadaki yükselişi durdurması olarak ifade edilen fiyat düşüşü, belirli bir oranda yaşanmış ve son dönemde düşüş yerini durgunluğa bırakmıştı. Birçok ilde geçtiğimiz hafta fındık fiyatları sabit kalırken, bu hafta fiyatlarda belirli bir oranda yükseliş olması bekleniyor.

ÇARŞAMBA GÜNCEL FINDIK FİYATLARI

Çarşamba'da güncel fındık fiyatları, bir haftadır aynı seyirde devam ederek, 9.20 TL ile 9.50 TL arasında alıcı buldu. %50 randımanlı fındıklar için verilen bu fiyatlar, tombul fındıkta daha yüksek olsa da, ortalama olarak 10 TL'ye yaklaşan Çarşamba fındık fiyatları, üreticiyi memnun etmekten çok uzak görünüyor. Üreticiler fındık fiyatlarının tekrar 14 TL seviyesine gelmesini beklerken, piyasada yaşanan dalgalanmalar da, üreticinin elindeki fındıkları piyasaya sürüp sürmeme konusunda kararsız kalmasını sağlıyor.

İŞTE ÇARŞAMBA GÜNCEL FINDIK FİYATLARI

GİRESUN GÜNCEL FINDIK FİYATLARI

Karadeniz'de fındık fiyatlarının az da olsa artışta göründüğü tek yer olarak Giresun görünüyor. Giresun'da fındık fiyatları diğer il ve ilçelere göre sabit kalmakla birlikte, 20 Mayıs itibariyle fiyatlarda 15 kuruşluk bir yükseliş meydana geldi. Bu yükselişin fiyatların tekrar düşüşe geçmesi nedeniyle üreticinin fındığını piyasaya sürmemesinden kaynaklandığı düşünülse de, Giresun fındık fiyatlarında yükseliş belirli bir süre daha devam edecek gibi görünüyor. Fakat emanet fındıklar ve fındıkların piyasaya girmesinin fındık fiyatlarını etkileyeceği ifade ediliyor.

İŞTE GİRESUN GÜNCEL FINDIK FİYATLARI

ORDU GÜNCEL FINDIK FİYATLARI

Ordu'da ise, güncel fındık fiyatları %50 randımanlı fındıklar için 9.50 TL'lere sabitlenmiş görünüyor. Geçtiğimiz günlerde 9.30 TL'ye kadar düşen fakat tekrardan 9.50 TL bandına tutunan Ordu fındık fiyatları, bu seyirde devam edecek gibi görünse de, %50 randımanlı fındık fiyatının da ilerleyen günlerde özellikle TMO'dan gelebilecek bir haber ile yükselişe geçmesi bekleniyor. Ordu'da %50 randıman fındık fiyatları 9.50 TL seviyesinden işlem görüyor.

İŞTE ORDU GÜNCEL FINDIK FİYATLARI

FINDIK FİYATLARI NE DURUMDA?

Genel olarak fındık fiyatları son dönemde düşüş yaşasa da, piyasa yeniden toparlanmaya giderek tepki göstermiş görünüyor. Çift haneli rakamlara yükselen fındık fiyatları sonrasında yaşanan satım işlemi ve piyasaya giren bol fındık, fiyatların düşmesinde temel etken olarak görülüyor. Fakat fındıkta yükselişin devam etmesi, özellikle de çift haneli rakamların ilerleyen günlerde üreticinin yüzünü biraz olsun güldüreceği ifade ediliyor. Fakat fındık fiyatlarında emanetteki fındıklar ve rekolte büyük rol oynayacak gibi görünüyor.