Minik Elif'in bir yıllık tedavi ve konaklama giderleri hayırsever iş adamları tarafından karşılanacak.

Gaziantep Şehitkamil ilçesinde yaşayan Orhan ve Ayşe Vural çiftinin en büyük çocukları 9 yaşındaki Elif Vural için yaklaşık 2 yıl önce lösemi tanısı konuldu. Minik Elif, 2 yıl boyunca kan tedavisi başta olmak üzere çeşitli tedaviler gördü. Diğer taraftan Elif'in ailesi ve doktorları Elif için uygun bir ilik aramaya başladı. Minik Elif'e yaklaşık 2 ay önce doktorları, uygun iliğin bulunduğu müjdesini verdi. Kızları Elif için uygun iliğin bulunması sevincini yaşayan Vural çifti, maddi sıkıntılardan dolayı tedaviyi yaptıramadı. İlik nakli için gereken 42 bin doların 39 bin dolarını Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) karşıladı. Ancak geri kalan 3 bin doları aile maddi yetersizliklerinden dolayı karşılayamadı.

9 BİN TL BULUNAMADI

Yaklaşık 9 bin TL'yi denkleştiremeyen aile, ilik hakkını kaybetmenin endişesini yaşarken, ailenin yardımına bu kez Türkiye'de ve yurtdışında bulunan hayırseverler koştu. Minik Elif'in durumundan haberdar olan hayırseverler, Elif'in 9 bin TL'lik ilik nakli ücreti ve Antalya'daki tedavi sürecinde kalacakları 1 yıllık konaklama imkanını sağladı. Uygun iliğin bulunmasının yanı sıra gerekli paranın da denkleştirilmesi dolayısıyla çok mutlu olduklarını dile getiren Ayşe ve Orhan Vural çifti, seslerinin duyurulmasını sağlayan medya kurumlarına ve desteklerini esirgemeyen hayırseverlere teşekkür etti.

HAYIRSEVERLER YARDIMINA KOŞTU

Elif'in rahatsızlığının 2 yıl önce başladığını ve ilk olarak dudaklarının morarmaya başladığını ifade eden baba Orhan Vural, "Tedavi amaçlı olarak özel bir hastaneye götürdük. Bize kanda pıhtılaşma olduğunu söylediler. Daha sonra Üniversite hastanesine gittik. Burada lösemi hastası olduğunu öğrendik. Daha sonra onkoloji bölümünde çeşitli tedavilerine başlandı. Uygun bir ilik bulunamadığı için bekledik. Daha sonra uygun iliğin bulunduğu haberini aldık. Hayırseverler bize şuanda yardım ediyor. Türkiye'den ve yurtdışından yardım edenler oldu. Hepsine çok teşekkür ediyorum" dedi.

"DUYDUĞUMDA DÜNYAM BAŞIMA YIKILDI"

Anne Ayşe Vural ise, kızı Elif'in ameliyat olacak olmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Herkesin sayesinde benim kızım mutlu olacak. Bize yardım edenlerin hepsinden Allah razı olsun. Gaziantep'e iyi bir şekilde döneceğimize inanıyoruz. İlk duyduğum zaman dünya başıma yıkıldı. Kızım 2 yıldır lösemi tedavisi görüyordu. Daha sonra gerekli ilik için başvurularımızı yaptık. Bulunduğunun müjdesini aldık. Elif'i tedavi sürecinde üzmemek için istediği her şeyi aldık, gezdirdik, bunlarla mutlu etmeye çalıştık. Tek şey istiyorum çocuğumun sağlığına kavuşması ve mutlu bir şekilde buradan ayrılmak. Kızım tedavisi için 9 bin TL bulmak için çok sıkıntılar yaşadık. Son olarak televizyonlara başvurduk. Daha sonra hayırseverler her şeyimizi karşıladı. Şuan çok mutluyum. Kızım sağlığına kavuşursa mevlit okutacağım" diye konuştu.

"DOKTOR OLMAK İSTİYORUM"

Yaklaşık 2 yıldır beklediği iliğin bulunmasının mutluluğunu yaşayan Elif ise, "Bundan sonra çok mutlu olacağım. Okuluma kaldığı yerden devam edeceğim. Büyüyünce doktor olacağım. Ben de çocukları iyileştireceğim. Tedavi sürecim zordu. Hergün kan oldum. Bize yardımda bulunan herkesten Allah razı olsun. İyileştikten sonra kardeşlerime sarılmak ve öpmek istiyorum" dedi.

Elif'in tedavisi için Gaziantep'ten Antalya'ya 13 saatte gelen aile, şimdi Elif'in ilik nakli olacağı saati heyecanla bekliyor. Aile, yaklaşık 1 yıl sürecek tedavi sürecinin ardından Gaziantep'e dönecek.