Orta öğretim proje yarışması dalında finale 30 proje kaldı. Bu projelerden üç tanesi Fatsa Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerine ait, 11. sınıf öğrencilerinden Kübranur Duman, Semanur Meşe ve Mustafa Hakan Akot adlı öğrenciler hazırladıkları projelerle finale kalma başarısı gösterdiler.

Öğrencilere projelerinde danışmanlık yapan Matematik Öğretmeni İrfan Kömür 'Okulumuzda bir proje kültürü oluştu, TÜBİTAK proje yarışmalarına öğrencilerimiz katılıyor ve sergiye davet ediliyor. Okulumuzda iki kez bilim fuarı düzenledik. Bunların dışında da farklı kurumlar tarafından yapılan proje yarışmalarında öğrencilerimiz büyük başarılar elde ediyorlar biz de onların bu başarılarıyla gurur duyuyoruz. Öğrencilerimizin en güzel şekilde okulumuzu ve İlçemizi temsil edeceklerine inanıyorum' dedi.

26-27 Mayıs tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek etkinlik 27 Mayıs günü ödül töreni ile sona erecek. Yaklaşık 3000 ziyaretçinin katılması beklenen yarışmada başarılı öğrencilere madalya ve öğretmenlerine başarı belgesi verilecek.