Son 2 hafta içerisinde yolcu gemileriyle Bodrum'u 15 bin turist ziyaret etti. Sabah saatlerinde ise Celebrity Reflection isimli gemiyle 4 bin 239 kişi geldi.

Mayıs ayının girmesi ile birlikte Bodrum'da kruvaziyer turizmi canlandı. Son iki hafta içerisinde yolcu gemisi ile gelen turist sayısı 15 bin kişiye ulaştı. Bodrum esnafı ise gelen yolcu gemileri sayesinde rahat bir nefes aldı. İlçeye gelen turistler alışveriş yapıp turistlik ve tarihi yerleri gezdi. Son olarak ise Bodrum'a ikinci kez demir atan Celebrity Reflection isimli yolcu gemisiyle gemi çalışanları dahil 4 bin 239 turist geldi.

4 BİN KİŞİ GİRİŞ YAPTI

Sabah saatlerinde Kuşadası'ndan gelen 319 metre uzunluğundaki yolcu gemisi, 3 bin 23 yolcu ve bin 216 mürettebatıyla ilçeye adeta çıkarma yaptı. Malta bayraklı gemiden inen çoğunluğu İngiliz ve Amerikalı yolcular Paşatarlası sahilinden yürüyerek kent merkezinde dolaştılar.

Kafeleri, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki mağazaları ve restoranları dolduran yolculardan bazıları Bodrum Kalesi'ni ve Mausoleum'u gezme şansı buldu.

Akşam saatlerinde Girit'e doğru hareket edecek olan dev yolcu gemisinin bu sezon 7 kez daha Bodrum'a geleceği bildirildi.
Öte yandan ay sonuna kadar yaklaşık 10 yolcu gemisinin daha ilçeye geleceği öğrenildi.