Konferansın açılış konuşmasını yapan Büyük Anadolu Hastaneleri Kurumsal İlişkiler ve İş Geliştirme Müdürü Fatih Esen "Tip 2 diyabet ve metabolik cerrahi konusunda gerçekleştirdiğimiz bilgilendirme toplantılarımızda alanında uzman doktorlarımız tarafından verilen konferanslarda katılımcılara anlatıyoruz. Samsunumuz da, çevre illerde ve ilçelerimizde geleneksel hale getirdiğimiz sağlık konferanslarımızda amacımız Tip 2 diyabet ve metabolik cerrahi konusunda katılımcıları bilgi sahibi yapmak. Bu anlamda siz değerli Amasyalı hemşehrilerimize hoş geldiniz diyor, katılımlarınızdan ötürü teşekkür ediyorum" dedi.

"ŞEKER HASTALIĞI ÖNEMLİ BİR HASTALIKTIR"

Şeker hastalığının çok önemli bir hastalık olduğunu ifade eden Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Cerrahi, Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Muzaffer Al, "Örneğin ayağını kaybetmiş veya erken yaşta kalp krizi geçirmiş hastaları görmek mevcuttur. Eğer şeker hastası iseniz bütün organlarınız hasta demektir. Belli başlı organları tetiklemiyor bütün organları tetikliyor. Şeker hastalığı çok önemli bir hastalıktır. 'Metabolik cerrahi' yöntemiyle şeker hastalarında başarı oranı yüzde 90'lara çıkıyor. Metabolik cerrahiyle Tip-2 şeker hastalarına uyguladıkları kapalı yöntem ameliyatla büyük oranda başarı yakalanıyor. Bu yöntem tamamen güvenilirdir. Tip-2 şeker hastalığı ameliyatı hastanın zayıflama yada yemesini engelleyen bir ameliyat değildir. Ameliyat tamamen şeker hastalığına yönelik bir ameliyattır" diye konuştu.

"AMELİYATLARIMIZ KESİNLİKLE GÜVENLİDİR"

Tip-2 ameliyatının tamamen güvenilir olduğunu ifade eden Genel Cerrahi, Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Muzaffer Al, "Dünyanın birçok yerinden gelen hocalarla ameliyatla şeker hastalığının tedavi edilmesi üzerinde çalıştık. Bu tedavi yöntemi ülkemiz için yeni olsa da dünyada bu yöntem bir süredir uygulanıyor. Bu ameliyatlar daha sonra modornize edilerek metabolik cerrahi dediğimiz bir ameliyat yöntemi uygulanıyor. Ülkemizde birkaç yerde ve az sayıda doktor tarafından bu yapılıyor. Metabolik cerrahi ile ince bağırsağın son kısmında bulunan iyi huylu hormonların bulunduğu bölgeyi daha erken buluşturarak pankreasta bulunan insülin merkezinin iyileşmesini ve etkin bir hal almasını sağlıyoruz. Böylelikle Tip-2 şeker hastasının kendi organının çalışmasının başlamasıyla hastanın insülin ihtiyacını yüzde 90 oranda ortadan kaldırmış oluyoruz. Tamamen güvenilir bir yöntem. Ameliyattan sonra hastalarımız diyabet şikayetlerinden kurtuluyor. Hastanemizde 1 yıl önce diyabet ameliyatı çalışmalarına başladık. Ameliyattan sonra hastalarımızı bir müddet kontrol altında tutuyoruz ve sonra evlerine gönderiyoruz" şeklinde konuştu.

Amasya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Faruk Tonga, Büyük Anadolu Hastaneleri Kurumsal İlişkiler ve İş Geliştirme Müdürü Fatih Esen ve ilçe halkı yoğun katılım gösterdi.