Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Amatör Spor Kulüpleri ödül töreni yapıldı.

DSİ 7. Bölge Müdürlüğü'nde yapılan ödül törenine Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Eski Ak Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, ASKF Samsun Şube Başkanı Şener Aydın, Türkiye Tekvando Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Yol-İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı İbrahim Uzun, Samsunspor Kulübü Başkan Vekili Ömer Çoruh, hakem camiası, taban birlikleri, kulüp başkanları, antrenörler ve sporcular katıldı.

SPORUN YANINDAYIZ
Açılış konuşmasını yapan ASKF Samsun Şube Başkanı Şener Aydın, "Davetimizi kabul edip buraya gelen herkese teşekkür ediyorum. Geleneksel olarak yaptığımız ödül töreninde kategorilerinde dereceye giren kulüplerimize ve sporcularımıza kupalarını verdik" dedi. Spor kenti olma yolunda hızla ilerlediklerini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt da, "Sporun her alanında Samsun var. Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ta bizlerin herzaman destekcisi oldu ve olmaya devam ediyor"dedi. Atakum Belediyesi olarak Atakum Belediyespor ve diğer bireysel branşlarda sporda yatırımlar yaptıklarını dile getiren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşcı, "Sağlıklı bireyler sporla yoğrulur. Bizde Atakum ilçesinde elimizden geldiğince spora yatırımlar yapıyor ve sporcunun yanında oluyoruz" diye konuştu.

AYDIN'A TEŞEKKÜR
Samsun'un Süper Lig'deki tek takımının Canik ilçesinde olduğunu belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Canik Belediye Bayan Basketbol takımımızla ilimizi Süper Ligde tek temsil eden ilçeyiz. Bu takım sadece bizim değil, tüm Samsun'un takımıdır. Bizde belediyecilik anlayışımıda yer alan spora desteği en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Bundan sonrada spora ve sporcuya desteğimiz sürecek" dedi. İlkadım'da spora ciddi yatırımlar yaptıklarını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "İki bin kişinin katılımıyla bizde bir ödül töreni gerçekleştirdik. 65 sporcumuza ödüllerini verdik. Spora yatırımında herzaman ön planda olduk ve olmaya da devam edeceğiz" dedi. Eski AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk ise, "Sporun içinden gelen biri olarak amatör kulüplerin çektiği sıkıntılarını biliyoruz. Bizde görevde olduğumuz sürece sporun herzaman yanında olduk. Bizlere bu geceyi düzenleyen ASKF Samsun Başkanı Şener Aydın ve yönetim kurulu üyeleri arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum"diye konuştu.

KUPALAR BAŞKANLARDAN...
Törene katılan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, takımlara kupalarını verdi.

VEFA ÖRNEĞİ...

Amatör spora yıllardır hizmet isimlere de törende şilt verilerek vefa örneği gösterildi.

Salim YILDIZ