Yeni Bakanlar Kurulu'nun tek kadın bakanı olan Fatma Betül Sayan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görev yapacak. İstanbul Milletvekili olan Fatma Betül Sayan Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2012 yılına kadar AK Parti Genel Başkan Danışmanı olarak görev aldı. Amerika'nın en iyi üniversitelerinden bir tanesi olarak bilinen New York Üniversitesi'nde Biyomedikal Mühendisliği Fakültesi'nden doktora bursu kazanan Kaya, meme kanserinin termal görüntülenmesi üzerine bilimsel çalışmalar yaptı.

Aynı zamanda AK Parti İstanbul İl Teşkilatı'nın sosyal medya yapılanmasında da büyük emeği olan Fatma Betül Sayan Kaya'nın, partinin çekirdeğinden geldiği biliniyor.

FATMA BETÜL SAYAN KAYA KİMDİR?

Elektrik-Elektronik Mühendisi. İstanbul, Fatih'te hukukçu bir ailenin 3. çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokulu Fatih İlkokulu'nda okuduktan sonra Beyoğlu Anadolu Lisesi'ni (English High School) birincilikle bitirdi. Üniversite sınavlarında derece yaparak Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği'nde burslu olarak okudu, şeref derecesiyle mezun oldu.İş hayatına Satürn Mühendislik'te proje uzmanı olarak başladı. Amerika'nın en iyi üniversitelerinden biri olan New York Üniversitesi'nde Biyomedikal Mühendisliği Fakültesi'nden doktora bursu kazandı, meme kanserinin termal görüntülenmesi üzerine çalışmalar yaptı. 2009 yılında Türkiye'ye döndü ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni kazanarak Tıp Eğitimine başladı.2009 yılındaki 5.Olağan Kongre ile AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. Daha sonra kurucu Genel Başkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan'la 2012 yılına kadar Ak Parti Genel Başkan Danışmanı olarak çalıştı. 2012 yılındaki kongreyle tekrar İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi ve AK Parti İstanbul Tanıtım Medya'dan sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak atandı. AK Parti İstanbul İl Teşkilatı'nın Sosyal Medya Yapılanmasını kurarak 39 ilçemizde ekipler oluşturulmasına öncülük etti.İlçelerimizde 3 kademe Sosyal medya eğitimlerini başlattı. İstanbul Kültür ve Sanat Politikaları Komisyon Başkanlığı yaptı. 2014 Yerel Seçimleri Seçim Koordinasyon Merkezi Tanıtım Medya Sorumlusu ve 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan İstanbul seçim ofisi Tanıtım Medya Sorumlusu olarak görev yaptı. Evli, 1 çocuk annesi. Çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca biliyor.