Türkiye'nin 27. Başbakanı olan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yeni kabineyi sunmasının ardından hükümet listesini kamuoyuyla paylaştı. 65. Hükümette yer alan Karadenizli isimlerin görevleri ve özgeçmişleri şu şekilde;

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç

15 Haziran 1976'da Almanya Siegen'de doğdu. Babasının adı Sinan, annesinin adı Behire Yıldız'dır. Liseyi İstanbul Alman Lisesi'nde, Lisans Eğitimini ise İngiltere deki Herfordshire Üniversitesinde "Siyaset Bilimi ve Avrupa Ekonomisi" bölümünde tamamladı. Sabancı Holding Universal Trading Uk Şirketinde satın alma görevlisi olarak çalıştı. 2003'te Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezinde Danışman olarak çalıştı. Başbakan Müşaviri, Özel Kalem Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 24. Dönemde Samsun'dan Milletvekili seçildi. Dışişleri Komisyonu Üyeliği, NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu üyeliği, AK Parti Dışilişkiler Başkan Yardımcılığı ve Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerini yaptı. Çok iyi düzeyde Almanca ve İngilizce bilmektedir. Binicilik, Tenis ve Kayak spor dalları ile ilgilenen Kılıç, evli ve 2 çocuk, babasıdır.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli

15 Mayıs 1960'da Giresun Alucra'da doğdu. Babasının adı Şevket, annesinin adı Ayşe'dir. Yeminli Mali Müşavir; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonomi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere Sheffield Üniversitesi'nde para-banka-finansman alanında tamamladı. Maliye Bakanlığında Maliye Başmüfettişi, Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı ve İstanbul Defterdarı Vekili olarak görev üstlendi. Yeni Şafak gazetesinde ekonomik konularda köşe yazarlığı yaptı. Yeminli mali müşavirlik şirketinin ortağı olarak faaliyette bulundu. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu. 22 ve 23. Dönemde Giresun Milletvekili seçildi. 22. Dönemde TBMM Kamu İktisadî Teşebbüsleri Komisyonu Başkanı ve Avrupa Akdeniz Parlamenter Asamblesi Üyesi oldu. İngilizce bilen Canikli, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu

21 Kasım 1969 yılında İstanbul'da doğdu. Plevne Lisesi'nin ardından İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu. 1987 yılında DYP İstanbul İl Gençlik Kolları'nda siyasete başlayan Soylu, 1987-1990 yılları arasında Yönetim Kurulu Üyeliği ve Teşkilat Başkanlığı görevlerini üstlendi. 1995 yılında Gaziosmanpaşa İlçe Yönetim Kurulu üyesi oldu. 17 Temmuz 1995 yılında Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı seçildi. 18 Nisan 1999'da Gaziosmanpaşa Belediye Başkan adayı olan Soylu, 29 Nisan 1999'da DYP İstanbul İl Başkanlığı görevine atandı. Süleyman Soylu 6 Ocak 2008 tarihinde yapılan Demokrat Parti'nin 4. Olağanüstü Kongresinde Genel Başkanlığa seçildi ve 29 Mart mahalli seçimlerine katıldı. 16 Mayıs 2009'da kendi talebiyle gerçekleşen Olağanüstü Kongre'de Genel Başkanlık görevi sona erdi. Genel Başkanlık görevi sona erdikten sonra siyasi faaliyetlerini sürdüren Süleyman Soylu, 12 Eylül 2010 Referandumu sürecinde 'evet' oyu tercihini anlatmak ve yapılmak istenen demokratik gelişim reformuna toplumsal bilinci arttırarak katkıda bulunmak amacıyla 'Demokrasi Buluşmaları' adı altında bir dizi toplantı düzenledi ve Türkiye'yi dolaştı. Kurucu Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından aynı çatı altında siyaset yapmaya davet edilen Süleyman Soylu, 5 Eylül 2012 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi'ne katıldı. Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Süleyman Soylu, 14 Nisan 2014 tarihinde Teşkilat Başkanlığı görevine atandı. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Trabzon Milletvekili oldu. Süleyman Soylu evli ve iki çocuk babasıdır.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik

17 Ocak 1956'da Artvin Yusufeli'nde doğdu. Babasının adı Yaşar, annesinin adı Hedise'dir. Eğitimci; Bursa Yüksek İslam Enstitüsünü bitirdi. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu Üyesi oldu. 21, 22 ve 23. Dönemde Bursa Milletvekili seçildi. 60. Hükümette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Devlet Bakanlığı görevine getirildi. 61. Hükümette yeniden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak atandı. Çelik, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Maliye Bakanı Naci Ağbal

1 Ocak 1968'de Bayburt'ta doğdu. Baba adı Yakup, anne adı Minteha'dır. İstanbul Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. İngiltere Exeter Üniversitesi, İş İdaresi, Genel İşletme Yönetimi (MBA) Programında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Maliye Bakanlığı'nda Müfettiş, Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı, Gelirler Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanlığı ve Bakan Danışmanlığı görevlerinde bulundu. 2006-2009 yılları arasında Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü, 2009-20015 yılları arasında da Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı yaptı. 2004-2006 TÜPRAŞ Yönetim Kurulu Üyeliği, 2006 PETKİM A.Ş Yönetim Kurulu Üyeliği, 2006-2015 Türk Hava Yolları A.Ş Yönetim Kurulu Üyeliği, 2008-2015 Uluslararası Ahmed Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliği, 2008-20015 Yüksek Öğretim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 25. Dönemde Bayburt Milletvekili seçildi. Ağbal, AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. İyi düzeyde İngilizce bilen Ağbal, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık

13 Eylül 1965'te Gümüşhane Babacan köyünde doğdu. Babasının adı Tevfik, annesinin adı Mecbure'dir. Öğretmen, İş Adamı; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümünü bitirdi. İzmit ve İstanbul'da özel okullarda İngilizce ve matematik öğretmenliği yaptı. Gıda sektöründe yönetici olarak çalıştı. 20 Ekim 2001 tarihinde AK Parti Kocaeli Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi ve AR-GE'den sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. 22 Haziran 2003 tarihinde AK Parti Kocaeli İl Başkanı oldu ve bu görevi 4 yıl sürdürdü. 23. ve 24. Dönemlerde AK Parti'den Kocaeli Milletvekili olarak seçildi. 2007-2013 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığında Bölge Koordinatörü ve Teşkilat Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanlığına seçildi ve bu görevi bir yıl sürdürdü. ODTÜ Mezunlar Birliği Vakfı, Hereke Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği, Kızılay,Yeşilay, Ay Işığı Yetim ve Öksüz Çocuklar Yardımlaşma Derneği ile Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı'nın üyesidir. İyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Arapça bilen Işık, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü

19 Kasım 1962'de Düzce'de doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesinden makine mühendisi olarak mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesinde yüksek lisans ve doktora yaptı. İspanya'da proje ve mühendislik, Harvard Üniversitesinde üst düzey yönetici eğitimi aldı. Yıldız Teknik Üniversitesinde 1987'de araştırma görevlisi olarak çalışma hayatına başladı. 1990'da Savunma Sanayii Müsteşarlığında sözleşmeli personel-mühendis olarak görev aldı. Aynı kurumda sırasıyla uzman, proje müdürü, daire başkanı, müsteşar yardımcısı oldu, müsteşar vekilliği yaptı. Savunma Sanayii Müsteşarlığının önemli projelerinde görev aldı. Uzman ve proje müdürü olarak çalıştığı Zırhlı Muharebe Aracı Projesi'nde Cumhuriyet tarihinin tek kalemde en büyük savunma sanayi ihracatı gerçekleştirildi. Türkiye'nin kendi tasarımı ilk milli tankı ALTAY, ilk insansız hava aracı ANKA, ilk milli gemisi MİLGEM projelerinin yürütülmesinde müsteşar yardımcısı olarak görev yaptı. Havadan Erken İhbar ve Kontrol Uçağı, A400M Nakliye Uçağı, F-35 Savaş Uçağı, F-16 ve Helikopter Elektronik Harp Sistemleri, M60 Tank Modernizasyonu, yazılım ve simülatörler, uzun menzilli hava ve füze savunma sistemleri gibi projelerde çalıştı. Müsteşar yardımcısı olarak savunma sanayi stratejik planlarının hazırlanması, bütçe ve fon yönetimi, insan kaynakları, müsteşarlığın görev ve teşkilat kanununun hazırlanması, tedarik süreci ve yönetimine ilişkin yönetmelik ve yönergelerin hazırlanması çalışmalarını yürüttü. 25 ve 26. Dönem'de AK Parti Düzce Milletvekili olarak Meclis'e giren Özlü, evli, iki çocuk babası ve İngilizce biliyor.