Hitit Üniversitesi tarafından hayata geçirilecek olan 'Çocuk Üniversitesi' projesiyle çocuklara yönelik bilimsel, sosyal ve sanatsal sportif etkinlikler düzenlenecek. Üniversite ve Çorum Müzesi'nde gerçekleştirilecek olan etkinliklerde öğrencilere öğretim elemanları eşlik edecek. Hitit Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Erdal Kanık ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, proje hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Üniversitenin sadece eğitim ve araştırma alanındaki çalışmalarla değil misyonu gereği Çorum'a ve bölgesine bilimsel, sosyal, kültürel ve ekonomik katkı sağlayan bir çok etkinliği gerçekleştirdiğini belirten Prof. Dr. Nurcan Baykam, bu anlamda yaptıkları son çalışmanın ise 'Çocuk Üniversitesi' olduğunu söyledi.

Çocuk Üniversitesi'nin ülkenin geleceği ve mimarları olan çocukların okulların tatil olduğu dönemlerde üniversite ortamında, üniversitenin imkanlarını kullanarak, öğretim görevlileri eşliğinde bilimsel, sanatsal ve sportif aktiviteler gerçekleştirileceğini dile getiren Prof. Dr. Baykam, 'Buradaki amaç öncelikle çocuklarımızın araştırma yapma kültürünü geliştirmektir. Çocuklarımız bilimsel faaliyet yaparken merak duygularının ortaya çıkartılması, eleştirel ve yapıcı düşünce sistemlerinin geliştirilmesi hedeflenmiştir. Üniversitemiz laboratuarlarında çocuklarımızın yaşayarak ve eğlenerek zaman zaman da hayretler içerisinde kalarak edindikleri yeni bilgi ve birikimler, yaşamlarının ve eğitimlerinin diğer süreçlerine de mutlaka yansıyacaktır' dedi.

Bilimsel çalışmaların yanı sıra yapılacak müzik, spor, sanatsal aktivitelerle bilim, sanat ve sporun yaşamın vazgeçilmez yapı taşları ve ulaşılabilirliğinin de çocuklara gösterileceğini kaydeden Baykam, tatil dönemlerinde gerçekleşen bu program ile sürekli eğitimin avantajlarını ortaya koymanın mümkün olacağını ayrıca çocukların tatil döneminde eğlenerek öğrenebileceklerini ifade etti.

Çocuk Üniversitesi 2016 yaz dönemi etkinliklerinin 20 Haziran-1 Temmuz 2016 tarihleri arasında ortaokul 5,6,7 sınıfı yeni bitirmiş veya bitirecek öğrencilerin katılımına yönelik olarak programlandığını açıklayan Baykam, 'Üniversitemiz birimlerinde ve Çorum Müzesi'nde gerçekleşecek olan etkinlikler Arkeoloji Atölyesi, Mikropların Dünyasına Yolculuk, Nano Dünyaya Yolculuk, Scract atölyesi, Robotlar artık Hayatımızda, DNA okulu, Seslerin Dünyasına Yolculuk-Müziğimi Yapıyorum, Ebru atölyesi ve Yaşam Boyu Spor şeklinde sıralanabilir. Etkinlikler içlerinde çocuk bakımı ve gelişimi uzmanlarının da olduğu konularıyla ilgili üniversitelerimizin 40 öğretim elemanının eşliğinde yapılacaktır., Çocuk üniversitesine katılmak isteyen çocuklarımızın ön kayıtları 6 Haziran 2016'ya kadar sürecek olup 7-10 Haziran 2016 tarihlerinde ise kesin kayıtlar gerçekleşecektir. En fazla 40 öğrencinin kabul edileceği programa başvuru sayısı fazla olduğu taktirde başvuru sırasına göre kesin kayıt yapılacaktır. Etkinliklerin ayrıntılarına ve başvuru koşullarına cocukuniversitesi.hitit.edu.tr adresinden ulaşılabilir. Hitit Çocuk Üniversitesi'nin yeterli katılım ile başarılı bir başlangıç yapmasını ve hayırlı olmasını diliyorum' ifadelerini kullandı.