Canik Belediyesi ve Samsunlu Sanatçılar Derneği (SASAD) işbirliğinde düzenlenen 1. Uluslararası Türk Sanat Müziği Amatör Korolar Festivali başladı.

Canik Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Göz, 'Sanat evrensel bir dildir. Sanat olmadığı zaman toplumların gelecek kuşaklara aktaracak hiçbir şeyi yoktur' dedi.

ULUSLARARASI FESTİVAL
Gerçekleştirdiği kültürel etkinliklerle dikkat çeken Canik Belediyesi, Samsunlu Sanatçılar Derneği (SASAD) işbirliğiyle Samsun''da 1. Uluslararası Türk Sanat Müziği Amatör Korolar Festivali düzenledi. Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Hollanda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Türkiye'den 14 ilin korosunun katıldığı festival, sanat severlere unutulmaz anlar yaşattı. Üç gün sürecek festivalin açılışına Canik Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Göz, SASAD Başkanı Ömer Umutlu, Sanat camiasının önde gelen isimleri ve çok sayıda izleyici katıldı.

UMUTLU''DAN TEŞEKKÜR
SASAD Başkanı Ömer Umutlu, derneklerinin Samsunlu ve Samsun'da yaşayan sanatçıları bir arada toplayıp kültür ve sanat faaliyetlerini etkin bir biçimde yürütmek amacıyla kurulduğunu söyledi. Derneğin bugün Türkiye ve yurt dışında bulunan saz ve ses sanatçılarını buluşturduğunu belirten Umutlu, "Burada amacımız, koroları ve sanatçılarımızı kaynaştırma ve bir buluşmayı hedeflemektir." dedi. Umutlu, festivalin düzenlenmesine katkı veren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e teşekkür etti.

SANAT EVRENSEL BİR DİLDİR
Canik Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Göz ise, sanatın evrensel bir dil olduğunu ifade ederek, "Sanat olmadığı zaman toplumların gelecek kuşaklara aktaracak hiçbir şeyi yoktur. Karadeniz Bölgesi'nde en fazla sanata, spora, kültüre yatırım yapan belediyeyiz. Bizler sanatı önemsiyoruz, sanatçıya değer veriyoruz. Yerel yönetimler sadece belediyecilik anlamında yol, kaldırım ve bina inşa etmekle görevli değildirler. Belediyelerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif aktiviteleri de öncelemeleri gerekmektedir. Sanat bir noktada medeniyet köklerimizden aldığımız ruhu gelecek kuşaklara aktaran en önemli olgudur. Mustafa Kemal Atatürk''ün dediği gibi sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuştur. Bu ana damar koptuğu zaman toplumların ayakta kalması, yaşaması mümkün değildir. Onun için bu evrensel dili iyi kullanan ülkeler bir noktada kendisini ayakta tutar"' diye konuştu.

Konuşmaların ardından festivalde korolar performanslarını sergilerken izleyenler unutulmaz anlar yaşadı. Bugün sona erecek festival öncesi Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'ndeki Müzik Okulu'nu ziyaret eden saz ve ses sanatçıları eğitime, sanata ve kültüre yaptığı katkılar dolayı Canik Belediyesi'ne teşekkür etti.