Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DHKP-C terör örgütüne üye ve terör örgütünün propagandasını yaptıkları iddia edilen T.T.(25) ve R.A.'nın (27) içinde bulundukları otomobili 3 ay önce Tekkeköy ilçesi Samsun-Ordu karayolu üzeninde durdurdu.

T.T. ve R.A., gözaltına alındı. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen R.A. tutuklanırken, T.T. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. R.A. ve T.T., hakkında Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Bolu Cezaevi'nde tutuklu bulunduğu öğrenilen R.A.'nın duruşmaya SEGBİS sistemi ile görüntülü olarak katılması kararlaştırıldı. Ancak, mahkemeye dilekçe veren R.A., "SEGBİS sistemi ile ifade vermek istemiyorum. Duruşmaya katılmak istiyorum. İfademi duruşmada vermek istiyorum" dedi.

Tutuksuz olarak yargılanan T.T. ise hakkındaki suçlamaları kabul etmezken, "OMÜ tarih bölümü 2. sınıf öğrencisiyim. Karadeniz Özgürlükçüler Derneği'ne bedava çay içmeye gidiyordum. Burada R.A. ile tesadüfen tanıştım. Söz konusu terör örgütü ile herhangi bir ilgim yoktur. Ben herhangi bir terörist eğitimi almadım ve bu tür toplantılara katılmadım. Okuduğum dergilerin yasak olduğunu bilmiyordum. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum" şeklinde konuştu.

R.A.'nın duruşma salonunda ifadesinin alınması için mahkeme ileri bir tarihe ertelendi.