Başbakan Binali Yıldırım, "Bir yandan terörle mücadele ederken bir yandan da yargı, eğitim, sivil toplum örgütlerimizin, cemaatlerin içine sızarak paralel yapılanma oluşturan paralel örgüte karşı da mücadelemiz hiç ama hiç kararlılıktan taviz vermeden devam edecek. Kimse, Türkiye Cumhuriyeti ile bilek güreşine tutuşamaz" dedi.

Yıldırım, yaptığı konuşmada, 'Yeni dönemde millete hizmete başlıyoruz, hayırlı losun. Yaptığımız ilk grup toplantısında sizleri saygıyla, sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum. Bütün vatandaşlarımızı bağrımıza basarak tekrar ediyorum, Erzincan, İzmir, tüm mazlum coğrafyanın bu ortak iradesiyle gurur duyuyoruz. Biz, sadece bu Anadolu topraklarında Türkiye'nin bağımsızlığı için, güvenliği için, huzuru için gece gündüz demeden sınır boylarında bekleyen kahraman güvenlik güçlerimizi, polislerimizi, korucularımızı da muhabbetle selamlıyoruz.Kahraman şehitlerimizi şükranla anıyoruz' ifadelerini kulandı.

Önem sırasına dizildiğinde birinci konunun terör olduğuna dikkati çeken Yıldırım, 'Ülkemizin enerjisini tüketen, milletimizin barışını, huzurunu, güvenliğini tehdit eden terör en önemli konularımızın başında geliyor. Buradan bir kez daha ilan ediyorum, milletim rahat olsun, Türkiye'yi bu terör belasından mutlaka kurtaracağız. Bu operasyonlar ne zaman bitecek diye soruyorlar,, cevap net. Kanlı terör örgütü sivillerimize karşı silahlı saldırıları tamamen sonlandırıncaya kadar devam edecek bir. İki, kanlı terör örgütü güvenlik güçlerimize silahlı saldırısını durduruncaya kadar. Üç, mutlak süratle vatandaşımızın can ve mal güvenliği sağlanıncaya kadar devam edecek. Silahlar, tam olarak yok edilinceye kadar devam edecek. Sizin sorununuz, PKK ve Siz, Bu örgütü sizinle aramızdan çıkarmaya yemin ettik' dedi.

'KİMSE, TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE BİLEK GÜREŞİNE TUTUŞAMAZ'

Yıldırım, paralel devlet yapılanması ile mücadeleye de değinerek, 'Bir yandan terörle mücadele ederken bir yandan da yargı, eğitim, sivil toplum örgütlerimizin, cemaatlerin içine sızarak paralel yapılanma oluşturan paralel örgüte karşı da mücadelemiz hiç ama hiç kararlılıktan taviz vermeden devam edecek. Kimse, Türkiye Cumhuriyeti ile bilek güreşine tutuşamaz. Tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet vardır. Gerisi angaryadır' dedi.

YENİ ANAYASA KONUSUNDA MUHALEFETE ÇAĞRI

Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Cumhurbaşkanımızın halk tarafından seçilmesiyle ne yazık ki vesayet anayasası fiili durumun ihtiyaçlarını karşılamaktan uzaktır. Vaat vermek çocuk oyuncağı değildir, millete vaat veriyorsun. Onlarla sözleşme yapıyorsun, bunun gereğini yapmazsanız işte her seçimde aşağı doğru gitmeye devam edersiniz. Önümüzde tarihi bir fırsat var. Artık, Cumhurbaşkanımızın fiili durumu, seçimle işbaşına geçmiş Cumhurbaşkanınını milletle ilişkisindeki fiili durumu anayasaya uygun hale getirmek biz AK Parti grubunun boynunun borcudur. Bu, Türkiye Cumhuriyeti'nin gelecek meselesidir. Bu elbise bu bedene dar geliyor. Biz, inşallah Başkanlık Sistemi dahil, yeni anayasayı gerçekleştirmek için gerekli çalışmaları hemen başlatacağız. Çağrım şu, diğer gruplara, gelin Türkiye'nin milletin beklentisi olan, sizlerin her seçimde de vaadi olan yeni anayasayı hep birlikte yapalım. Bu onura, bu şerefe siz de ortak olun. Eğer, her zamanki gibi ipe un sererseniz, biz ne yapacağımızı biliyoruz. Zihnimiz berrak, yolumuz aydınlık, gerekeni yapacağız.'

YILDIRIM'IN SÖZLERİ PARTİLİLER TARAFINDAN SIK SIK KESİLDİ

Yıldırım'ın sözünün partililer tarafından sloganlarla kesilmesi üzerine Yıldırım, 'Bir durun da şunu bitereyim, lütfen Allah aşkına ya' dedi. Bu ifade salonda gülüşmelere yol açtı.

Türkiye'nin gerçek anlamda bağrını yoksula açan bir ülke olduğuna dikkati çeken Yıldırım, 'bu sorun terörle huzursuzlukla iç karışıkların da artmasıyla dünyanın yönetiminde söz sahibi olan ülkelerin sorumluluklarını layıkıyla yerine getirmemelerinin en büyük neden olduğunu ifade ediyorum. Türkiye, mazlumların haklarını korumaya devam edecek. Bölgesel barış ve kardeşliğe katkı sağlayacak her türlü hayırlı işin arkasında duracak' ifadesi üzerine salondan sloganlar yükseldi. Yıldırım, bunun üzerine, 'Fazla bağırma, benim gibi sesin gider' dedi.

Partililer, sık sık 'Samsun seninle gurur duyuyor', 'Erzincan hep seninle', sloganları attı.