CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, CHP Atakum İlçe Örgütü tarafından düzenlenen, parti içi temel siyasi eğitim toplantısının açılışına katıldı.

Akcagöz, "Onların çocukları 20''li yaşlarında iş adamı oluyor, bizim çocuklarımız aynı yaşlarda şehit oluyor. Bu işte bir gariplik yok mu? Onların çocukları sıfırlayamadıkları milyon avrolarla Avrupa'da eğitim hayatlarını sürdürüyorlar, bizim çocuklarımızsa sabah akşam ders çalışarak, üniversiteyi kazanmaya çalışıyorlar, sonrasında KPSS ile memuriyet hakkı kazanmak için uğraşıyorlar. Bir bakmışlar ki, sorular da çalınmış gitmiş. Ülkenin geldiği son durum budur" diye konuştu.

DEMOKRASİYE İNANMIYORLAR
'Türkiye laiktir, laik kalacak' demekle laikliğin kalıcı olmadığını; Türkiye'nin laik kalması isteniyorsa bunun gereğinin yapılmak zorunda olduğunu belirten Akcagöz, AK Parti'ye yönelik eleştirilerini sürdürdü. Akcagöz, "Bunun gereği, çok çalışmaktan geçiyor. Haklı olduğumuz davada, kaybediyorsak biraz da hatayı kendimizde aramamız gerekiyor. 'Asgari ücret bin 500 TL' olsun dedik, halk bize değil de onlara oy verdi. Mecburen asgari ücrette ufacık da olsa insani bir düzenleme yapmak zorunda kaldılar. Bu nedenle, politikalarımızı inandırıcı kılmaktan başka çaremiz yok. Politikamız, halkın güvenini kazanmıyorsa, maalesef oy da alamıyoruz. Türkiye'nin en namuslu insanları bugün Cumhuriyet Halk Partisi içinde siyaset yapıyor. Namuslu insanların siyaset yapması kadar büyük erdem var mı? Şu anda, demokrasiye inanmadığını başından beri deklare eden siyasi iktidarın, demokratik kurallara uymasını bekliyoruz. Belki de asıl çelişkimiz bu. Türkiye laik kalsın istiyoruz ama laiklik karşıtı eylemlerin odağı haline geldiği Anayasa Mahkemesi kararıyla sabit olan bir siyasi parti tarafından idare ediliyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP Atakum İlçe Örgütü''nün düzenlediği parti içi temel siyasi eğitim toplantısına, CHP Atakum İlçe Başkanı Cemil Deveci, CHP Samsun İl Başkan Yardımcısı Filiz Öztopal, parti eğitmenleri Sabri Ağırlar, Şükrü Kumbasar ve partililer katıldı.