Samsun'un Çarşamba İlçesi'ndeki Gökçe Çakmak Köyü Ortaokulu öğrencileri, okullarında düzenlenecek fuar için birbirinden "maharetli" robot tasarladı. Daha önce de tasarladıkları robotlarla birçok fuar ve yarışmaya katılan öğrenciler, bu kez kendi okullarında düzenlenecek fuar için robot yapıyor.

MALİYETİ TÜBİTAK VE KÖY KOOPERATİFİ KARŞILIYOR
Haber Gazetesi'nde yer alan habere göre, çiçek sulayan, yemek karıştıran, görev bildiren, müzik çalan, konuşan, yük kaldıran ve daha birçok ilginç özelliklere sahip robotları okulun bilişim teknolojileri öğretmeni Akarcan Çakır ile hazırlayan öğrenciler hem eğleniyor hem de öğreniyor. Robotların sergileneceği Gökçe Çakmak Köyü Ortaokulu'nda düzenlenecek fuarın maliyetinin bir kısmı TÜBİTAK tarafından karşılanırken kalan kısmı da köy kooperatifi tarafından üstlenildi.

KANTİNE DEĞİL ROBOT ODASINA
Öğretmen Çakır, Okulda robotlarla ilgili çalışmaları 5 yıldan bu yana yaptıklarını söyledi. Öğrencilerin, bu çalışmalarla TEOG dışında da bir şeyler yapabileceklerini gördüklerini dile getiren Çakır, "Derslerinde başarısız olan öğrencilerimiz bile burada bir şeyler yapmaya başladı. Öğrencilerimiz artık kantine değil, robot odasına koşuyor" ifadelerini kullandı.

Çakır, 25-26 Mayıs'ta düzenlenecek Robotik Bilim Fuarı'nda 25 proje kapsamında 30 robotun yer alacağını bildirdi.