Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Binali Yıldırım'ın başbakan olmasını ve 65. Hükümet'le ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Tekin, "Yaklaşık 25 milyon oy almış bir genel başkanın ve Başbakan'ın açık ve aleni bir şekilde sivil darbe ile görevine son verilmesiyle birlikte Türkiye'de demokratikleşme ve parlamenter sistemden uzaklaşıldığı ve ülkenin tek adam zemine doğru hızlı bir şekilde sürüklendığı ortaya çıktı. Ne kadar sözde kurultay düzenlenmiş, sözde seçim yapılmış görünse de, sayın Binali Yıldırım'ın atama bir Başbakan olduğu ve artık mizahlara konu olduğunu ne yazık üzülerek seyrediyoruz" diye konuştu.

OY VERENE HAKSIZLIK
Tekin açıklamasını şöyle sürdürdü: "Böyle bir süreç ve yöntemle Genel Başkan ve Başbakan'ın seçilmesi bana göre, toplum ve kamuoyunda, kendilerine oy veren vatandaşlara büyük bir haksızlık olarak düşünüyorum. Biz MHP olarak yine Başbakan ve kabinenin her şeye rağmen özellikle ülkenin güvenliği ve terör konularındaki politikaları ve devam ettirmeyi düşündüğü mücadeleyi destekleyeceğiz. Bunu Genel Başkanımız da açıkça söyledi, biz de söyleyebiliriz. Bunun dışında hükümetin ve kabinenin kimlerden oluştuğu önemli değil, halkın ve devletimizin menfaatine olan bütün politikaları destekler, bunların aksi politikaların karşısında da muhalefetimizi sonuna kadar sürdüreceğimizi herkesin bilmesini isteriz."