Parlamentoda düzenlediği basın toplantısına Samsun'un meşhur lezzetlerini de getiren AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, parlamento muhabirlerine yeni yıl hediyesi olarak Bafra nokulu ve Çarşamba kıvratması ikram ederek Samsun'un tanıtımını yaptı.

Yeni yılın Türkiye'ye hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Köktaş, '2016 yılının çalkantılardan uzak bölgemizde huzurun olduğu, içeride kolektif aklın ve ülke, millet çıkarlarının önde olduğu, yıllardır polis ,asker ve meslek mensubu kardeşlerimizin şehit olduğu terör olaylarının son bulduğu mutlu, huzurlu geleceğinden emin , ekonomik ve sosyal kalkınmasını tamamlama yolunda önemli aşamaların yaşandığı bir yıl olmasını diliyorum' dedi.

SAĞLIK VE SPOR KENTİ
Samsun'un ilçelerini tek tek tanıtan Fuat Köktaş, 'Ekonomiye üretim alanında önemli katkıları vardır ve ürün çeşitliliği normallerin üzerindedir. İhracat rakamları her ne kadar tatmin edici değilse de 10 yıl öncesine göre 12 kat artmıştır. Yaşanabilir bir şehir durumunda olan Samsun, Büyükşehir Belediyesinin başarılı çalışmaları ile denizle buluşmuş, kişi başına düşen yeşil alan Türkiye standartlarının üzerinde olduğu gibi, Türkiye'nin peyzajı tamamlanmış en büyük sahil şeridine sahip bir şehirdir. Samsun aynı zamanda 4 bin 350 yataklı sağlık kentidir, spor şehridir. Bu çerçevede 2017 İşitme Engelliler Dünya Olimpiyatları 21 branşta ve 6 bin sporcunun, 10 bin yabancı konuğun , 200 bin aktif seyirci ve 5 milyon pasif seyirci 2015 ve 2017 yılları arasında etkinliklerle birebir erişilmesi planlanan kişi sayısı da 15 milyondur' diye konuştu.

YENİ YILLARINI KUTLADI
Basın toplantısı sonrasında yanında getirdiği Samsun'a ait dokümanları ve Bafra nokulu ile Çarşamba kıvratmasını parlamento muhabirleri ve kameramanlara ikram eden Köktaş, nokul ve kıvratma ile ilgili bilgiler de verdi. Köktaş, toplantı sonrasında gazetecileri odalarında ziyaret ederek, yeni yıllarını kutladı.