Fatsa Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı'nın açılışı gerçekleşti.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda en çok dikkati ise 7. sınıf öğrencisi arkadaşları lenf kanseri olan İclal Kurt için yapılan 'Sosyal Sorumluluk Empati' projesi dikkat çekti.

Lenf kanseri tedavisi gördüğü için okula gelemeyen ve ilaç tedavisinden saçları dökülen arkadaşları İclal için öğrenciler Turgay Erkoç, Emirhan Yılmazkurt, Resul Karaman, Samet Özcan ve Bilgihan Edkü saçlarını kestirdiler.

Arkadaşları İclal'e destek olmak için öğrencilerin saçlarını kestirdiklerini belirten proje danışman öğretmeni Erdinç İnan, 'Sosyal sorumluluk hissettirmek amaçlı bu projeyi öğrencilerimizle birlikte gerçekleştirdik. Okul müdürüne böyle bir proje yapmak istediklerini ve bu anlamda saçlarını kestirmek isteklerini belirtiyor öğrencilerimiz. Müdür bey izin verdi ve bu projeyi bugün gelen konuklarımıza sunduk. Arkadaşlarının yanında olduklarını burada gösterdiler. Projemize bunu konu yaptık. Proje kapsamında İclal'i evinde ziyaret ettik, fotoğraflar çektirdik. Annesi ziyarette bizlere kızı İclal'i bu zamana kadar mutlu görmediklerini belirtti. Bizler de gerçekten çok duygulandık' dedi.

Öğrenciler ise arkadaşları İclal'in saçlarının dökülmesinden dolayı çok üzüldüklerini belirterek, bu konuda farkındalık oluşturmak için bu projeyi yaptıklarını belirttiler.
Kaymakam Yapıcı ve beraberindekiler öğrencileri kutladılar.