13 - 15 yaş grubunda olanlar için ücretsiz deniz kampları, 16 - 22 yaş grupları için ücretsiz doğa kampları adı altında yapılan kampları için başvurular 5 Mayıs tarihinde başlıyor. 6 Haziran 2014 tarihine kadar devam edecek olan kayıtlar 'kampbasvuru.gsb.gov.tr' adresinden yapılacak.

Kamplara katılan gençleri ulaşım, beslenme ve konaklama masraflarının tamamı bakanlık tarafından karşılanıyor. Gençlik kamplarına katılacak gençlerin ikamet ettikleri yerlerden alınıp kampa katılmaları ile tekrar ikametgahlarına dönüşleri sürecinde ulaşım, konaklama ve yemek ihtiyaçları Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanıyor. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından tüm kampçılar ve kamp liderlerinin seyahat ve sağlık sigortaları da yapılıyor.

Trabzon Düzköy'de bulunan Yeşil Kampa tüm gençleri beklediklerini belirten Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, 'Yaz ayında toplam 12 dönem olarak kamp düzenleyeceğiz. Kamp programları arasında gençlerimizi güzel etkinlikler bekliyor' dedi.