Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajında, 2016 yılının Samsun'a, ülkemize ve tüm dünya halklarına daha fazla sevgi, daha fazla barış, huzur ve refah getirmesi dileğinde bulundu.

Mesajında bir yılı daha geride bırakmanın burukluğunu, yeni bir yıla girmenin de heyecanını yaşadıklarını belirten Murzioğlu, 2015 yılında yine terör olaylarıyla karşı karşıya kalındığını ifade etti. Murzioğlu, "Ama unutulmamalıdır ki, Türkiye güçlü bir devlet. Milletimize yaşatılan her acı tarih içinde karşılığını misliyle bulmuştur ve inancımız odur ki bundan sonra da bulacaktır. Camiam adına terörü bir kez daha kınıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehit annesi babası olma şerefine erişen anne ve babalara Yüce Allah'tan sabır, gazilerimize ise acil şifalar diliyorum. Bilindiği gibi iş dünyasının istediği tek şey istikrardır. Türkiye 2015 yılında iki tane seçim geçirdi. Yaşanan istikrarsızlar maalesef iş dünyasını olduğu kadar ekonomimizi de olumsuz yönde etkiledi. Yeni kurulan hükümetimizle birlikte gelecek adına umutlarımız da arttı. Artık yeni yılın heyecanı içindeyiz. Öncelikle yeni yılın tüm insanlığa sevinç, huzur, barış ve refah getirsin' dedi.

2016'YA UMUTLA GİRİYORUZ
Yeni yıla yeni umutlarla girdiklerini kaydeden Murzioğlu şunları söyledi: 'Sorunlarımız olduğu gibi, büyük umutlarımız ve hedeflerimiz var. Olumsuzluklar, geleceğe umutla ve güvenle bakmamızı engellemeyecektir. Biz sorumluluğumuzun bilincindeyiz. 2016 yılında ülkemizin ve güzel kentimiz Samsunumuzun daha aydınlık, huzurlu, istikrarlı ve ekonomik açıdan refah seviyesi yüksek günlere ulaşması hepimizin ortak temennisi. Bizler Samsun'u ülkemizin 2023 yılı hedeflerine taşıyacak yeni projeler için gayret gösteriyoruz. Yeni yılda da huzura ve başarıya olan inancımızı tazeleyerek, beklentilerimize ulaşmak için toplumun tüm kesimleri ile el ele vererek, Samsun'u hak ettiği noktaya taşımak için azimle çalışmaya devam edeceğiz. Birlikten kuvvet doğar ilkesini, kendine misyon edinmiş Odamız, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada ufkun ötesini görerek yeni projeler üretmeye devam edecektir. Bizler, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Samsun'un kalkınma yolculuğuna destek vereceğiz. Yaptığımız her işte, ortaya koyduğumuz her projede ilimiz ve ülkemizin gelişmesine katkı vermeyi, daha çok üretmeyi, daha çok istihdam sağlamayı hedefledik. 2016 yılında da bütün enerjimizle yeni projeler üretmek, güzel ilimizi özlemini duyduğumuz zirvelere taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu ideallerimiz çerçevesinde başta Samsunlu hemşirelerimizin ve camiamızın yeni yılını kutlar, saygı ve sevgilerimi sunarım."