Açık Dönem'deki bir Grand Slam turnuvasında tek kadınlarda ana tablo maçı kazanan ilk Türk olarak tarih yazan milli raket Çağla Büyükakçay, ikinci turda karşı karşıya geldiği 24 numaralı seribaşı Rus Anastasia Pavlyuchenkova'ya 6-3, 4-6, 6-1'lik setlerle yenilerek Fransa Açık'a veda etti.

Elemeleri aşıp kariyerinin ilk Grand Slam ana tablo mücadelesini verdiği Roland Garros'ta birinci turda Belaruslu rakibi Aliaksandra Sasnovich'i deviren Büyükakçay, ikinci turda kozlarını paylaştığı klasmanın 27. basamağındaki Pavlyuchenkova'ya karşı başa baş bir oyun ortaya koydu.

16 nolu kortun ilk maçında sahne alan Çağla, açılış setini 6-3 yitirdikten sonra ikinci sette etkileyici bir dönüşe imza attı. 2-0 geriye düşmesine rağmen pes etmeyen ve akabindeki altı oyunun beşini alıp 5-3 öne geçen Büyükakçay, 6-4'le noktayı koyup mücadeleyi final setine taşıdı.

Kariyerinde sekiz WTA tekler şampiyonluğu bulunan Pavlyuchenkova, üçüncü sete iyi başlayan taraftı. 3-0'lık üstünlüğü yakalayan Rus tenisçi, bu defa Büyükakçay'a geri dönüş izni vermedi. 6-1'le seti tamamlayan Pavlyuchenkova, 1 saat 46 dakika sonunda adını ikinci tura kaydettirdi.

RİO HEDEFİNE ÇOK YAKIN

Tarihi bir başarı elde ettiği Paris macerası sonrası klasmanda ilk 75'e girip kariyer rekorunu kırması öngörülen Çağla, Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'na katılmak için de oldukça iddialı bir konuma geldi.

Brezilya'da raket sallayacak oyuncuların listesi 6 Haziran'daki dünya sıralamasına göre belirlenecek.