Ordu Ulusal yarışmaların yanı sıra ilk defa Avrupa şampiyonasına ev sahipliği yapacak. Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Avrupa Yıldız ve Genç Bayanlar Boks Şampiyonasını Türkiye'nin aldığını, bunu öğrendikten sonra Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın da destek vermesiyle Türkiye Boks Federasyonu nezdinde şampiyonanın Ordu'ya alınması konusunda girişimlerde bulunduklarını belirtti.

Genç, 'Haziran ayında inşallah Boks Federasyonu Başkanımız Sayın Eyüp Gözgeç ilimize gelerek ev sahibi Ordu olarak Avrupa Boks şampiyonasının protokolünü imzalayacağız. Ve böylelikle Ordu ilk defa Avrupa şampiyonasına ev sahipliği yapacak. İki kategoride yapılacak Avrupa şampiyonasına 40 ülkeden 700 sporcunun katılmasını bekliyoruz. İlimize yapılan havalimanı Türkiye'nin prestij projelerinden birisi, Avrupa şampiyonasına gelen ülkelerde ilk defa denizin üzerine yapılmış bir havalimanına inmiş olacaklar. Böylelikle Ordu bundan sonrada daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmış olacak' dedi.

Hedeflerinin ulusal ve uluslararası alanlardaki yarışmaların Ordu'da yapılarak şehrin bir spor kenti olmasını sağlamak olduğunu belirten Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, 'Bu tür organizasyonları yaparken büyük destekler görüyoruz başta Başbakan Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Ordu Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekillerimiz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz, İlçe Kaymakamlarımız ve İlçe Belediye Başkanlarımız olmak üzere hepsine teşekkür ediyorum. Çünkü İlimizin bir spor kenti olması yönünde onların sayesinde güzel organizasyonlar alıyoruz. Şu ana kadar ilimizde 10 binin üzerinde sporcuyu ağırladık. İnşallah Eylül ayında da 40 Ülkeden 700 sporcuyu ağırlayarak Ordu tarihine de geçmiş olacak. Bu organizasyonda ev sahibi olmaktan dolayı da mutluluk içerisindeyiz. Katkı sağlayan herkese teşekkür ederim' diye konuştu.