Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Mayıs ayı Meclis Toplantısı, Muharrem Durmuşoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 5 gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi.

ŞEHİTLERE RAHMET DİLEDİ

STSO Toplantı Salonu'ndaki oturumda konuşan Oda Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Van Çaldıran'da şehit düşen 6 askere Allah'tan rahmet dileyerek sözlerine başladı.

Mayıs ayında odayı ziyaret eden sivil toplum kuruluşları ve siyasetçilerle ilgili bilgi de veren ve yürüttükleri çalışmaları meclis üyelerine aktaran Murzioğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin açıkladığı 2015 ihracat rakamlarına göre ilk bine giren Samsun'dan 6 firmaya da teşekkür etti.

BORSAN İLK 500 İÇİNDE

Samsun için ihracatta güzel bir gelişme yaşadığını ifade eden Murzioğlu, "TİM'in açıkladığı ilk bin ihracatçı arasında Samsun'dan 6 firma yer aldı. Geçen yıl 4 firma vardı. Bunlar Sampa Otomotiv, Sürsan Su Ürünleri, Ulusoy Un ve Borsan Kablo. Bu yıl ismi geçen firmalara Yılmaz Tarım Ürünleri ve As Çelik Döküm İşleme de eklendi. Saydığım ilk 4 firma ilk 500 içinde yer alıyor. Bu altı firmamızın, Samsun'un toplam ihracattaki payı yaklaşık yüzde 60'ı buluyor. Bunların yanında 262 firmamız da 450 milyon dolara yakın ihracat yaptı. Tüm firmalarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Barış BUDANOĞLU