MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, İdealist Yönetici ve İşadamları Derneği'nin (İYSİAD) Bursa''da Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'ndaki etkinliğine katılıp, MHP Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etti.

Samsun Havza Beyörenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Bursa Havzalılar Tanışma Yardımlaşma ve Kültür Derneği, Bursa SAMDEF ve SAMGİAD'ı ziyaret eden Usta, gurbetteki Samsunlularla biraraya geldi.

MİLLETLE ALAY EDİYORLAR
İYSİAD'ın 'Ekonomik Yönü ile Türkiye ve Dünya' konulu toplantısında konuşan Erhan Usta "AKP Türkiye'yi 2023 hedeflerinden uzaklaştırdı. Uluslararası Para Fonu (IMF) tahminlerine göre 2021 yılında Türkiye'nin milli geliri 985 milyar dolarda kalıyor. Bu tahmin esas alındığında 2 trilyon dolarlık hedef karşılığında 2023 yılında beklenen GSYH sadece 1,1 trilyon dolar civarında kalacak. Aynı şekilde IMF 2021 yılı için 12.500 dolar kişi başı gelir tahmin ediyor. 2023''de kişi başı gelir en fazla 13.000 dolar olur, bu da hedefin yarısı düzeyinde kalıyor. Gerçekler böyleyken Cumhurbaşkanı ve bazı AKP''li yetkililerinin hala 2023 hedeflerinden bahsetmeleri milletle alay etmek anlamına gelir'" dedi.

RANT VERGİSİ GETİRİLMELİ
2023 hedeflerinin hayal olmasının temel nedeni olarak 2008 sonrası kötü ekonomik yönetim ve yanlış iktisat politikaların olduğunu söyleyen Erhan Usta, Türkiye'nin özellikle son 5 yılda düşük büyüme sürecine girdiğini ifade etti. Erhan Usta, "Gelirimizin yüzde 86'sını tüketiyoruz. Ekonomimizin yatırıma ihtiyacı var. Yatırımın kaynağı ise tasarruf, yatırımında belirli alanlarda gerçekleşmesi gerekiyor, önemli olan yatırımın üretken olmasıdır. Yapmamız gereken imalat sanayi üretimini artırmak ve vergilendirilmeyen alternatif alanları cazip olmaktan çıkarmak, gayrimenkul ve beton rantının üzerine gitmek. Çıkış noktası olarak iyi tasarlanmış bir rant vergisinin getirilmesi gerekiyor" diye konuştu.