Kamu Emekçileri Sendikası (KESK), 28-29 Mayıs tarihlerinde Türkiye'nin 9 ilinde, "Laik Eğitim, Laik Yaşam" ve "İşten atmalara karşı alanlardayız" temalı mitingler gerçekleştirecek.

Bu kapsamda Samsun'a gelen Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri (ESM) Sendikası Genel Başkanı Mustafa Şenoğlu, önce sendika binasında, ardından da Haber Medya'yı ziyaret ederek tüm vatandaşları mitinge davet etti.

HER KESİMİ DAVET EDİYORUZ
Önce basın toplantısında, ardından ziyaret gerçekleştirdiği Haber Medya'da açıklamada bulunan Şenoğlu, "14 yıldan beri ülkemizde ne kadar demokratik unsur varsa, ne kadar muhalif kesim varsa hepsini sindiren yönetime karşı müacedele ediyoruz. Dinselleştirilmiş eğitim yaygın bir şekilde devam ediyor. En son TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklik ile ilgili sözlerine karşı, gün geçtikçe laikliğin elden gidiyor olmasına karşı, bizler de laikliğin herkes için geçerli olduğunu, laik unsurların olmazsa olmaz koşullarımız olduğunu, eğitimin laik, özgür, anadilde olduğunu savunmak ve tüm bunların yanında KESK üyelerine çalışma hayatında uygulanan baskılara karşı 28-29 Mayıs'ta alanlarda olacağız. Sadece KESK üyeleri değil, AKP'nin faşist uygulamalarından rahatsız olan toplumun tüm kesimlerini bizlerle birlikte olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

HABER MEDYA'YA ZİYARET
ESM Sendikası Genel Başkanı Mustafa Şenoğlu, sendika binasında düzenlenen basın açıklamasının ardından beraberindeki Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Sekreteri Davut Balıkçı, ESM Samsun Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan, Tüm-Bel-Sen Samsun Şube Başkanı Suat Yıldız, Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı İsmail Yavuz ve ESM Şube Sekreteri Tacettin Aydın ile Haber Medya'yı ziyaret etti. Burada Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun ile görüşen Şenoğlu, düzenlenecek miting ile ilgili bilgi verdi. Uzun ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Barış BUDANOĞLU