Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, yaptığı açıklamada, bir mantar hastalığı olan küllemenin son günlerde Giresun ve yöresinde etkili olan mevsimsel dengesizlik nedeniyle hızla yayılma gösterdiğini belirtti.

HASTALIK HIZLA YAYILIYOR
Haber Gazetesi'nde yer alan habere göre, özellikle sahil kesimler başta olmak üzere il genelindeki bahçelerin büyük kısmının hastalığın etkisi altında bulunduğuna işaret eden Karan, "Son bir kaç yıldır bahçelerde gözlemlediğimiz külleme hastalığı kendisini bu yıl da göstermeye başladı. Özellikle birkaç gündür etkili olan yağışlar hastalığın yayılma hızını artırdı. Şuanda bahçelerimizin büyük kısmı bu hastalığın etkisi altında" dedi.

CİDDİYE ALINMALI
Karan, geçtiğimiz yıl külleme hastalığının fındık rekoltesinde ciddi kayıplara neden olduğuna işaret ederek, "Hastalığın bu yıl da rekoltede kayıplara yol açmasından endişe ediyoruz. Üreticilerimizden külleme hastalığını mutlaka ciddiye almalarını ve acil olarak bahçelerde zirai ilaçlama yapmalarını istiyoruz. Hastalıkla düzenli bir şekilde mücadelesinin yapılması önemli. Gerekirse birden fazla ilaçlama yapılmalı" değerlendirmesinde bulundu.