1.Ulusal Kent Estetiği Sempozyumu kapsamında düzenlenen Uluslararası Samsun Afiş Yarışması'nın ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Törene katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, sempozyumun kent için faydalı olacağına inandığını kaydetti.

Uluslararası Samsun Afiş Yarışması'nın ödül töreni, Samsunum-1 Gemisi'nde yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz başkanlığındaki geceye Genel Sekreter Coşkun Öncel, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, kaymakamlar, daire başkanları, akademisyenler ile davetliler katıldı.

Gecede konuşma yapan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, profesyonelce hazırlanan sempozyumun herkesi etkilediğini söyledi. Bilimsel boyutu, bildiriler, panellerdeki konuşulan konuların içerik itibariyle ağırlığı ve yeterliliğiyle herkesin büyük verim alacağı bir sempozyum olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, 'Sempozyumu, çalışmaları ve organizasyonu çok beğendim. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. İyi organize edilmiş bir işten sonra hemen çıtayı yükseltmek, daha iddialı bir organizasyona cesaret etmeye kalkışmak belki erken olabilir ama bilmiyorum önümüzdeki sene bu sempozyumu yine uluslararası düzeyde daha güzel şekilde yapabiliriz. Bu konuda Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya hazır olduğumuzu söylemek istiyorum' dedi.

Sempozyuma kabine değişikliği sebebiyle Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın gelemediği bilgisini veren Başkan Yılmaz, 'Maalesef Türkiye'de yoğun bir gündem var. Bizim ülkemiz her zaman bu ve buna benzer gündemlerin etkisi altında türbülanslar yaşıyor. Onun için organizasyonu çok büyük ve çok iddialı bir organizasyona dönüştürmek gibi niyetin önünde bu tür güçlükler oluyor. Siz projeksiyonunuzu ne kadar geniş tutarsanız tutun ülkemizdeki yoğun gündem ve hesap edilemeyen bir takım belirsizlikler bu organizasyonları olumsuz etkileyebiliyor. Önümüzdeki sene bu organizasyonu uluslararası düzeyde daha büyük şekilde yapma yönünde bir insiyatif, bir irade benim gibi sizlerde de oluşmuşsa bunu uygulayabiliriz. Ben bundan memnuniyet duyarım' şeklinde konuştu.

Samsun Afiş Yarışması ile ilgili sergiyi de çok beğendiğini vurgulayan Başkan Yılmaz, 'Afiş yarışması bütün arkadaşlarımızı çok etkiledi. Beni de etkiledi. Afişlerin karşısına geçtiğinizde insanı imtihan eden hali var. Bakıyorsunuz sizin göremediğinizi yanınızdaki görüyor, onun göremediğini onun yanındaki görüyor. Hakikaten afişe bakanın kafasının da çalıştırmak zorunda kalışı, düşünmek zorunda kalışı buradaki afişlerin ne kadar özgün, ne kadar iyi yapılmış, iyi çalışmalar olduğuna yönelik bir göstergedir diye düşünüyorum. Tekrar emeği geçen bütün hocalarımıza tekrar tekrar şükranlarımı sunuyorum' ifadelerini kullandı.

Samsun Afiş Yarışması'nda Çin'den Ruifeng Warg birinci, İtalya'dan Tamaso Marcolla ikinci, Türkiye'den İsmail Cem Kılıç ise üçüncü oldu.

Birinci ve ikinciler törene gelemediği için üçüncü olan İsmail Cem Kılıç'ın ödülünü Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz verdi. Törende 9 kişiye de mansiyon ödülü takdim edildi.