Samsun'un Terme İlçesinde belediyenin karla mücadele çalışması hummalı bir şekilde sürüyor. Terme Belediyesi, dün başlayan ve Terme'yi etkisi altına alan yoğun kar yağışından vatandaşların olumsuz şekilde etkilenmemesi için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

ÖNLEMLERİMİZİ ALMIŞTIK
Karla mücadele çalışmalarında, Samsun Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde, işbirliği içerisinde çalıştıklarını ifade eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "Kış şartlarının hayatı olumsuz etkilememesi için titiz bir çalışma yürütüyoruz. Soğuk ve yağışlı havaya karşı tüm önlemlerimizi almıştık. Fen İşleri'ne bağlı ekiplerimiz insanüstü bir gayretle çalışmalarını sürdürüyor. Önceliğimiz tabi ki ana ulaşım arterleri, ana yollar. Bunları temizledikten sonra da hedefimiz diğer alanlara ulaşabilmek ve temizleyebilmek" diye konuştu.

ZİNCİR VE LASTİK UYARISI
Araçların zincir ve kar lastiği olmadan trafiğe çıkmamaları gerektiğini hatırlatan Başkan Kul, şöyle konuştu: "İnsan hayatı her şeyden önemli. Tedbirsiz şekilde araçlarıyla trafiğe çıkan vatandaşlarımız kendi canlarını tehlikeye attığı gibi karşındaki insanın da canını tehlikeye atabiliyor. Lütfen zincirsiz ve kar lastiği olmadan yola çıkmayalım. Yola zincirsiz ve kar lastiği olmadan çıkan araçlar aynı zamanda trafiği de aksatıyor."