Avrupa Birliği ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı İşbirliği çerçevesinde yürütülen 'Türkiye'deki İçme Suyu Kaynaklarının ve Arıtma Tesislerinin Değerlendirilmesi Projesi' kapsamında bakanlık yetkilileri ve proje yüklenicisi firma yetkilileri Sinop Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisi'nde kapsamlı incelemelerde bulundu.

Denetlemeyi sorunsuz bir şekilde gerçekleştiren yetkililer, yapılan incelemeler sonucunda bugüne kadar ziyaret ettikleri onlarca tesisin içerisinde en iyilerinden birinin Sinop Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisi olduğunu söyledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Baki Ergül, 'Bir kez daha Türkiye'deki en ciddi ve doğru şekilde işletilen arıtma tesislerinden birinin Sinop Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisi olduğunu görmekten gurur duyduk. Bu vesileyle tesisimizde çalışan mühendis, tekniker ve işçi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde Sinop İçme Suyu Projemizi daha da geliştirmek adına bir SCADA (uzaktan komuta )sistemi kuracağız. Böylelikle tüm depo giriş çıkışlarımız ve isale hattı üzerindeki ayırım vanalarımız kontrol merkezi İçme Suyu Arıtma Tesisimizde olacak şekilde bir SCADA sistemine bağlanacak. Yine aynı merkezden bilgisayar üzerinden şebeke suyunu ihtiyaç olan bölgelere anında yönlendirebileceğiz. Tüm bunlar bize hem daha hızlı müdahale ve sonuç alma imkanı hem suyun her damlasının daha iyi değerlendirilme imkanı sağlayacak' dedi.

Yaptıkları geniş kapsamlı incelemeler sonrasında yetkililer, başka tesislerde incelemelere devam etmek üzere Sinop'tan ayrıldı.