Samsun'un İlkadım İlçesi Kadıköy Mahallesi'nde 2011 Ocak ayında, ağlama sesi üzerine çalılıklar arasında poşet içinde çıplak olarak terk edilmiş bir kız çocuğu bulundu. Olay polise haber verildi.

Samsun'da vicdansız anneye hapis!

Yapılan araştırmalar sonucu bebeği terk edene ulaşılamadı. Ancak 5 yıl sonra Samsun polisine bebeği olay tarihinde 17 yaşında olan S.T.'nin dünyaya getirdiği ve terk ettiği ihbarı yapıldı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Bebeği dünyaya getiren S.T. (23) gözaltına alındı. Yapılan DNA testi sonucu S.T.'nin bebeğin annesi olduğu ortaya çıktı.

Olayla ilgili S.T.'nin yanı sıra annesi S.Ç. (42) de yakalanarak gözaltına alındı. S.T.'nin cinsel istismar sonucu hamile kaldığı ve bebeği de annesinin evde doğurmasına yardımcı olup S.T.'nin evli olan kız kardeşi M.H.'nin (22) yardımıyla terk ettikleri ileri sürüldü.

Adliyeye sevk edilen anne ve kızı tutuklanırken, polis tarafından aranan ve İstanbul'da olduğu öğrenilen M.H., Samsun'a gelip polise teslim oldu. M.H. de çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından "öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.