Başkan Erkurt Tutu, kurmaylarıyla gerçekleştirdiği zirvede transfer yasağı, FIFA'daki futbolcu dosyaları ve kadrodaki oyunculara ödeme konusunda sıkıntıları görüştü, çözüm yolu arandı.

Görüşmede olağanüstü kongreye gitme konusunun gündeme gelmediği belirtilirken, gelişmelere göre yol haritasının şekilleneceği dile getirildi

SORUNLAR MASAYA YATIRILDI
Samsunspor Yönetim Kurulu, çalışmalarını hızlandırdı. Bir kaç gündür özel işleri nedeniyle il dışında bulunan Başkan Erkurt Tutu, Samsun'a geldi. Tutu, hiç vakit kaybetmeden kurmaylarıyla buluştu.

Başkan Tutu, Rüştü Araboğlu ve Ömer Çoruh gibi isimlerin yer aldığı kritik zirvede transfer yasağının yanı sıra eski futbolculara borçlardan dolayı FIFA'da bulunan dosyalarla ilgili konuların görüşüldüğü belirtildi. Bu konuların yanı sıra mevcut kadrodaki futbolculara da ödeme yapılacak olmasından dolayı zor süreç yaşanırken yönetim, sıkıntıları aşmak için çözüm arıyor.

OLAĞANÜSTÜ KONGRE KARARI
Transfer yasağı ile ilgili karar en geç 15 Haziran'a kadar açıklanacak. Yönetim, açıklanacak karara göre A ve B planını belirlerken bunları devreye sokacak.

FIFA'daki dosyalarla ilgili de ağustos veya eylül ayına kadar oldukça yüklü miktarda ödeme yapılacak olması yönetimin elini kolunu bağlıyor. Yönetimin olağanüstü kongre kararı alıp almayacakları konusunu görüşmediği belirtildi.

Ancak, bu sorunların çözümü konusunda gerekli desteği bulamadıkları taktirde kongre kararı alabilecekleri ileri sürüldü. Tutu ve ekibi, önümüzdeki hafta basın toplantısında gelişmeleri açıklayacak.

Muhammet ÇAVUŞOĞLU