Kullanmak için herhangi bir ehliyet ya da belge gerektirmeyen bisikletin sürücüleri de trafikte ceza alabiliyor. Bunun bir örneği de Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde yaşandı. Alkollü bisiklet kullanıp trafik kazasına karışan sürücüye trafik polisi 844 TL ceza yazdı.

KAZA YAPTI
Samsun'un Çarşamba İlçesi Mezbahane Caddesi Kıbrıs Cami yakınlarında bisiklet kullanırken dengesini kaybedip düşen Atanur Akayrancı, başından yaralandı. Hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan Akayrancı, polisin kendisine 844 TL'lik trafik cezası tutanağı düzenlendiğini öğrenince şoke oldu. Tutanakta 'Ehliyetsiz' bölümünü görünce; kendisine ehliyetsiz bisiklet kullandığı gerekçesiyle ceza yazıldığını zanneden Ayrancı, olaya tepki gösterdi.

2,62 PROMİL ALKOLLÜ ÇIKTI
Oysa, Atanur Akayrancı'nın yapılan muayenesinde 2,62 promil tespit edildiği, 844 TL'lik cezanın alkollü araç kullanma cezasını içeren Karayolları Trafik Kanunu'nun 48/5 maddesine göre düzenlendiği belirlendi. Yetkililer, "Karayolları Trafik Kanunu'nun 48/5'inci maddesine göre alkollü araç kullanmanın cezası 844TL'dir. Bu cezanın uygulanması için kişilerin mutlaka motorlu bir araç kullanmasına gerek yok. Kullanmak için ehliyet gerektirmeyen bisikletle bile trafiğe alkollü çıkan sürücüye bu ceza uygulanır" uyarısında bulundu.

Bayram OK