Aziz Yıldırım, "Adam bana küfrediyor. Şike yapsana, şike yapsana... Ben şike yapmadım. Ayıp ya insaf yani! Ben şike yapmadım ama Galatasaray hep şike yapıyor. Beni konuşturmayın. Altından kalkamazsınız" dedi.

Aziz Yıldırım'a çok sert cevap geldi

'15-25 BİN KİŞİ BİZE KÜFÜR EDİYOR'

Türkiye Kupası finali oynadıklarını ve kaybettiklerini ifade eden Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım, 'İlk devre kötü oynadık, ikinci devre iyi oynadılar. Ama atamadık. Önemli olan sahada takım kazansın, kaybetsin bunlar önemli değil. Ama Türkiye bazı gerçekler var. Türkiye'de herkesin bu gerçekleri görmesi lazım ve bu gerçeklere göre de hareket etmesi lazım. 15 bin kişi anamıza küfür ediyor. 15-25 bin kişi futbolcularımıza küfür ediyor. Camiamıza 15-20 bin kişi küfür ediyor. Peki Fenerbahçe seyircisi küfür ediyor mu? Yok. Bir kaç kişi ediyorsa, onu da yanındakiler susturmaya çalışıyorlar. Ben müdahale ediyorum, yapmayın etmeyin, hallediyoruz' dedi.

'ERGİN ATAMAN SEYİRCİYİ TAHRİK ETMEK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPTI'

Galatasaray ile oynadıkları basketbol maçı ile ilgili sarı-kırmızılı takımın Başantrenörü Ergin Ataman'ın seyirciyi tahrik etmek için her şeyi yaptığını dile getiren Başkan Yıldırım, 'Dün kupa maçı oynuyoruz. Galatasaray antrenörü, milli takım antrenörü seyirciyi tahrik etmek için elinden geleni yapıyor. Dün kızdım. Kazanamayacak, biliyor. Fenerbahçe daha iyi takım, kaybedecek. Kazanmanın yolu ne? İnsanları orada tahrik etmek. Hedefi, sahayı kapattırmak, boşaltmak. O şekilde de kazanmak. Oyuncuya seyirciler tepki koyuyor. Alıyor yarım dakika yanında oturtuyor. Sonra sahaya sürüyor. Millet yine tepki koyuyor. Millet yine tepki koyuyor. El kol hareketleri yapıyor' diye konuştu.

'2000 YILINDA GALATASARAY'IN FETHULLAH GÜLEN'İN DUALARIYLA KUPAYI ALDIĞI SÖYLENİYOR'

Bütün Galatasaraylılara seslenen Aziz Yıldırım, şike yapmadığını defalarca dile getirdi. Başkan Aziz Yıldırım, 'Aziz Yıldırım şike yapmadı. Benim şike yaptığıma dair her türlü belge, bilgiyi ortaya koyalım. Bir Allah'ın kulu benim şike yaptığımı, bir kulübe ya da oyuncuya para verdiğimi veya başka bir işlem yaptığımı ispat ederse, kendimi köprüden atarım. Bunu UEFA'da da söyledim, bugün de söylüyorum, yarın da söyleyeceğim. Ama Galatasaray şike yaptı. Şikeyi bu ülkeye sokan Galatasaray. 8-0'ları unuttu mu herkes? Arabalar, çantalar filan. Benim bu olaylarda bir tane Allah'ın kulu diyebilir mi para aldık? Kimse söyleyebiliyor mu? Fenerbahçe camiası geldi, şöyle teklif etti, böyle teklif etti diye. Söylemezler, çünkü öyle bir şey yok. Sivas'a paralar gitti. Emenike gelmiş, paraları sayarken fotoğraf çektirmiş. Nerede bunlar? Bizi yargılayanlar, hapse atanlar hepsi dışarıda. 2000 yılında Fethullah Gülen'in dua ederek Galatasaray'ı şampiyon yaptığı söyleniyor. Biz de böyle bir şey yok. Biz hepimiz camia olarak elimizden geldiği kadar oyuncular mücadele ediyoruz. Bugün Avrupa'da üç tane Final Four oynamış bir kulübüz. Ama 15 bin kişi bize orada küfür edecek federasyon gel kupa vereceğim, ikinci olarak çık. Oyuncular çıkmadı, ben de dedim çıkmayın diye. Bize küfür ediyorlar. Niye çıkalım? Maç bitiyor, bize küfür ediyorlar' şeklinde konuştu.

'ŞAMPİYONLARI HAKEMLER BELİRLEDİ'

Bu sene Türkiye'de şampiyonları da küme düşenleri de orta sıraları da hepsini hakemlerin tayin ettiğini dile getiren Aziz Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Mete Kalkavan, o kadar çok iyi hakem. Genç, ümit ediyorduk. Ali Palabıyık iyi hakem. Bunlar yetişsin diye. Bunlar kendilerini bir başka türlü görmeye başladılar. İlk devre önünde Volkan'a Emre tekmeyi basıyor, oyna diyor. Emre bir daha yapıyor oyna diyor. İki defa yaptın diyor, üçüncüsünü yaparsan kart gösteririm diyor. Kurallar var. Kurallara göre faul ise faulü verecek. İndim aşağıya bunları yüzüne söylüyorum. İkinci yarı değişti. Ayıp ya. Ondan sonra Aziz Yıldırım aşağıya iniyor, soyunma odasına giriyor, koridorda küfür ediyor. Yapmayın, söylemeyelim. Bu sene küme düşenleri Kasımpaşa'nın, Trabzon'un, altta düşenlerin Sivas'ın hepsinin. Halis Özkahya ile Fırat Aydınus bu sene şampiyonluğumuzu engelledi. İki hakem adı, diğer maçları söylemiyorum. Antep'te eliyle gol attı verdi. Berabere kaldı. Beşiktaş'la Olimpiyat'ta 3-2 yenildik. İkinci gol ofsayt. Ersan Gülüm, Markovic'e tekmeyi vuruyor orta sahada, gole gidiyor çocuk. Adam altı aydır sahalarda yok. Bugün ilk defa sahaya çıktı. İstanbul Büyükşehir maçında kötü oynuyoruz ama ilk devre Volkan'a penaltı var, vermiyor. Ondan sonra kaybediyorsunuz. Diğer takımları hakemler bu sene yaktılar. Bana ceza verdiler yine. Beşiktaş Başkanı'na, Galatasaray Başkanı'na ceza vermediler. Aziz Yıldırım'a ceza veriyorlar. Federasyonun genel kurulunda konuşma yapacağım. Orada konuşacağım herkes dinlesin beni.'

'OYUNCULARA SERAMONİYE ÇIKMAYIN DEDİM'

Oyuncularının kupa törenine çıkacakları esnada tribünlerden kendilerine küfür edildiğini ve bu yüzden seremoniye çıkmamalarını söylediğini dile getiren Başkan Aziz Yıldırım, 'Çıkıyorlardı orada oyunculara küfür etmişler. Gökhan Gönül, 'Tören başlamadan bize küfür etmeye başladılar' dedi. Ben de o zaman girin içeri dedim. Çıkmayın neye çıkıyorsunuz o zaman dedim. Küfür yemeye mi çıkıyorlar' dedi.

'GÜNDEM DEĞİŞTİRMEK İÇİN KONUŞMUYORUM'

Gündem değiştirmek için konuşmadığını söyleyen Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım, 'Gerçekleri söylüyorum benden başka Allah'ın kulu söyleyemiyor. Herkes kafasını kuma gömmüş deve kuşu gibi. Ama sorun şu tribünde sorun var küfür var. Tribünde esrar kokain içiliyor' ifadelerini kullandı.

'TAKIMDAN GİDECEKLER YAKINDA BELLİ OLACAK'

Takımdan gönderilecek oyuncular hakkında da konuşan Aziz Yıldırım, kararlarının yakında belli olacağını söyledi. Yıldırım, 'Kararları yakında görürsünüz acele yok. Hoca ile konuşacağız, sezon değerlendirmesi yapacağız. Hocanın iki sene mukavelesi var. Oturacağız yönetim hep beraber konuşacağız. Oturacağız, hoca, yöneticiler konuşacağız. O plana göre gideceğiz' dedi.

'MOURİNHO DÖNEMLERİ BİTTİ'

"Fenerhahçe ile Mourinho ile ilgileniyor mu?" sorusuna Başkan Aziz Yıldırım şu cevabı verdi:

'Başkan Mourinho'yu alıyor Fenerbahçe'ye Mourinho geliyor bilmem kim geliyor gibi durumlar yazılıp çiziliyor. Bu devirler bitti haberiniz olsun, UEFA kuralları var. Hepimizin bu kurallara uyması lazım. Kulüplerin borçlanmaması lazım. Bunun için her şeye dikkat edeceğiz.'