Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankaragücü'nün yaşadığı sıkıntılı süreçten kurtulabilmesi için özellikle taraftarlardan gelen 'destek' çağrılarına cevap verdi. Başkan Gökçek, Ankaragücü yönetimine bir takım şartlar sunduğunu, bu şartların kongrede yerine getirilmesi halinde, takıma sahip çıkabileceğini söyledi.

Osmanlıspor'a iki yeni bomba transfer yaptıklarını da dile getiren Başkan Gökçek, 'İleriki günlerde duyarsınız' dedi.

TARAFTARIN GÖZYAŞLARI

Yaklaşık 250 gencin katıldığı bir toplantıda, Başkan Gökçek'in Ankaragücü'ne yaptığı katkıları ve nasıl uzaklaştırıldığını çok yakından takip ettiğini ve iyi bildiğini anlatan bir gencin gözyaşları içerisinde Ankaragücü'ne destek talebinde bulunması üzerine, Başkan Melih Gökçek, 1994 yılında ilk belediye başkanı olduğunda, 'İnşallah Ankaragücü'nü şampiyon yapacağız' diyerek yola çıktığını söyledi.

Bunun sebebini ise 'Dünyada başkenti şampiyon çıkartmayan tek ülke Türkiye' olarak açıklayan Başkan Gökçek, 'Tabii o dönem Ankaragücü'nü bana vermediler. Tam alıyordum Mesut Yılmaz engel oldu ve gitti Cemal Aydın'a teslim etti' dedi.

Bunun üzerine Büyükşehir Ankaraspor'u kurduklarını, 3. Lig'den, 2. Lig'e, oradan da Süper Lig'e kadar çıkardıklarını anlatan Başkan Gökçek, 'Süper Lig'e çıkınca adını Ankaraspor yaptık ve şirket haline getirdik. O ara Ankaragücü küme düşecekti. Taraftarlar ve Ankaragücü'nün yöneticileri de gelip bana, 'Ankaragücü'nü al ve destek ol' dediler. Ben de 'pekala' dedim ve memnuniyetle aldım' diye konuştu.

SIKINTILI SÜRECİN DETAYLARI

Ankaragücü'nü yaşadığı sıkıntıdan kurtarmak için yaşanan süreci de aktaran Başkan Gökçek, o dönem 5 trilyon liralık kaynak bulunması gerektiğini ve bunun için de 400 delegeye ihtiyacı olduğunu Cemal Aydın'a söylediğini kaydederek, şunları ifade etti:

'Çünkü Ankaragücü'nün İstanbul takımlarıyla başa baş olması için bu gerekliydi. Cemal Aydın bunu kabul etti. Meğer tüzükte, ince bir madde varmış. Tüzük değişikliği için verilen önergelerde, katılanların en az 10'da 1'inin imzası gerekiyormuş. 208 kişi katılmış, 8 kişi imza atmış. 3 ay içerisinde de mahkemeye verme hakkı var. 3 aya 2 gün kala Cemal Aydın dava açtırmış. Kongreyi iptal ettirdi. O zamana kadar yapılan bütün masraflar boşa gitti.'

'BİZİM HİÇBİR KUSURUMUZ YOK. ANKARASPOR'U DA YAKTILAR'

Ankaragücü için dünyanın en büyük spor kompleksinin o dönem saray ilçesinde inşa edildiğini, ilk 3'e girebilecek çok güzel bir takım oluşturulduğunu da anlatan Başkan Gökçek, 'Geldiler, elimizden aldılar. Cemal Aydın'a dedim ki 'Arkadaş ya al, ya ver, yok vermem de almam da… Böyle idare edeceğiz' dedi. Ardından da takım bu hale düştü' diye konuştu.

"KUSURUMUZ YOK"

Kendilerinin bu konuda herhangi bir kusurlarının olmadığını, bu arada Ankaraspor'u da Ankaragücü yararına yaktıklarını ifade eden Gökçek, 'O dönem dediler ki; 'iki takım birden tek bir yerde olmaz. Aynı elden yönetilemez.' Bizi kalkıp Süper Lig'den attılar. Biz de herhangi bir fiili sahiplik yok. Ben Ankaraspor'da hiçbir şeyim. Ankaraspor bir şirket. Ankaragücü'nde de sadece üyeyim. İkisini benimle birleştirdiler ve Ankaraspor'u küme düşürdüler' dedi.

"6 TRİLYON PARA TOPLADIK"

Başkan Gökçek, gelişen olayların ardından kendisinin de çok sinirlenip Saray'daki tesisleri MİT'e vererek buradan karşılığını aldıktan sonra devrettiğini de belirterek, 'Sonra arkasından da Ankaragücü bildiğimiz sıkıntılara girdi. Her seferinde yine Büyükşehir olarak destek olduk. Geçtiğimiz aylarda yine Ankaragücü'ne 6 trilyon lira para topladık ve verdik. Ama Ankaragücü'ne bu şartlar içerisinde bir şey olmaz. Niye olmaz? Çünkü şu anda 35 trilyon lira vergi borcu var' diye konuştu.

Şu andaki mevcut yönetime de belli şartlar karşılığında destek olabileceğini aktaran Başkan Gökçek, 'Bakalım kongreleri var, şirketleşme kararı alacaklar. Ben belli bir takım şartlar söyledim. Bu şartları kabul ederlerse ben sahip çıkarım dedim' açıklamasını yaptı.

"OSMANLISPOR'A İKİ BOMBA TRANSFER"

Gökçek, Ankaraspor'un adının Osmanlıspor olarak değiştirildiğini ve bu sene takımın lig sonunda beşinciliği elde ettiğini hatırlatarak, 'Mesela kimsenin ummadığı 2 transfer yaptık. Duyarsınız ilerleyen günlerde. İnşallah Ankara'dan bir şampiyon çıksın istiyoruz. Ankaragücü de olsun. Ona da desteğimizi vereceğiz. Ben dediğim gibi, bir Ankaragücü olursa, yine onlara maddi olarak imkan temin ederim. Bakın biz Ankara'daki otoparkları Osmalıspor'a versek, yeri göğü inletir ama Ankaragücü'ne versem bir şey yapamazlar' diye konuştu.