Yüksek Planlama, Özelleştirme Yüksek, Savunma Sanayii, Ekonomi Koordinasyon, Para-Kredi Koordinasyon ile Reformların Koordinasyonu ve Yatırımların İzlemesi Kurulu'nda görev alacak bakanlar belirlendi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Başbakanlık Genelgesi'ne göre, Ekonomi Koordinasyon Kurulu Başkanı Başbakan Binali Yıldırım; üyeler Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli ve Mehmet Şimşek, Bilim, Sanayi ve Teknoloji, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Ekonomi, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Gümrük ve Ticaret, Kalkınma ile Maliye Bakanı oldu. Yıldırım'ın olmadığı toplantılara Kurul'a Şimşek başkanlık edecek.

Şimşek bir önceki dönem, EKK'de başkan sıfatıyla yer alıyordu. Öte yandan 64. Hükümet'te Şimşek'in görev tanımı olan "ekonomik konularda genel koordinasyon" ifadesi Binali Yıldırım Başbakanlığındaki yeni hükümete ait başbakan yardımcıları görev dağılımında herhangi bir başbakan yardımcısı görevleri arasında yer almadı.

Diğer kurullar ise şöyle oluştu:

- Özelleştirme Yüksek Kurulu: Başkan Başbakan Yıldırım; üyeler Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Maliye, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanları.

- Savunma Sanayii Yüksek Koordinasyon Kurulu: Başkan Başbakan Yıldırım; üyeler Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Bilim, Sanayi ve Teknoloji, Dışişleri, Maliye ve Milli Savunma Bakanı.

- Para-Kredi Koordinasyon Kurulu: Başkan Başbakan Yardımcısı Şimşek; üyeler Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ekonomi, Gümrük ve Ticaret, Kalkınma ile Maliye Bakanı.

- Reformların Koordinasyonu ve Yatırımların İzlenmesi Kurulu: Başkan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli; üyeler Adalet, Avrupa Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Ekonomi, İçişleri, Kalkınma ve Maliye Bakanları.

- Yüksek Planlama Kurulu Başkanlığı: Başkan Başbakan Yıldırım; üyeler Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli ve Mehmet Şimşek, Kalkınma, Enerji, Maliye, Orman ve Su ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanları