Samsun'da aralarında bankacı, güvenlik görevlisi, ev hanımı, muhasebeci bulunan 5 arkadaşın sosyal medyada kurdukları "Çocuklar üşümesin diye" adlı grup, aralarında Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin çocuklarının da bulunduğu ihtiyaç sahibi çok sayıda çocuğa yardım eli uzatılmasına aracı oldu.

Soma'daki faciada yaşamını yitiren madencilerin çocuklarına yardım etmek amacıyla sosyal medyada "Çocuklar üşümesin diye" adıyla kurulan grubun üyeleri, bugüne kadar 3 binin üzerinde ihtiyaç sahibi çocuğa kırtasiye ve giysi yardımı yapılmasını sağladı. Ayrıca lösemi tedavisi gören çocuklara kök hücre ve kan bağışında bulunulmasını sağlayan grup üyeleri, okulların eksiklerinin de giderilmesini sağlıyor.

3 BİN ÇOCUĞA DESTEK
"Çocuklar üşümesin diye" grubunun yöneticisi Burcu Keskin, sosyal medyada 1,5 yıl önce kurdukları grubun 56 bin takipçisi bulunduğunu, her takipçinin ihtiyaç sahiplerine destek verdiğini söyledi.
Grupları aracılığıyla bugüne kadar 3 binin üzerinde ihtiyaç sahibi çocuğa kırtasiye, giyecek yardımı yapıldığını, lösemi tedavisi gören çocuklara kök hücre ve kan bağışında bulunulduğuna dikkati çeken Keskin, ayrıca Türkiye'nin farklı yerlerindeki okulların bakım ve onarımını üstlendiklerini kaydetti.