Samsun Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaklaşık 3 ay önce Atakum ilçesinde E.T.'yi (31) yolda yürürken bir miktar sentetik kimyasal uyuşturucu ile yakaladı.

E.T.'nin ifadesi doğrultusunda R.A.(28), E.K.(31) ve E.R.Ü.(24) de yakalanarak gözaltına alındı. Polis E.R.Ü.'nün evinde yaptığı aramada suç unsuru bulamazken, diğer şahısların evlerinde ise bir miktar sentetik kimyasal uyuşturucu ele geçti. Söz konusu şahıslar hakkında Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "uyuşturucu ticareti" suçundan dava açıldı.

Bugün görülen davanın son duruşmasında tutuklu sanıklar E.T., R.A. ve E.K. ile tutuksuz olan E.R.Ü. duruşmada hazır bulundu. E.R.Ü., kendisinin uyuşturucu ticareti ile ilgisinin bulunmadığını belirterek beraatini istedi. E.K., "Uyuşturucu ticareti yapmadım. 2 yaşında çocuğum var. Kimsenin çocuğuna zarar verecek bir şey yapmadım. Cezaevinde tutuklu bulunan süre içinde ders aldım. Tekrar toplumla kazandırılmak istiyorum" dedi.

E.T., "Ev sahibim polis. Aynı apartmanda oturan polisler var. Polislerin bulunduğu bir yerde uyuşturucu ticareti yapmam mümkün değil. Uyuşturucu kullanıyorum. Canım çekince kullandım. Tutuklu bulunduğum süreyi kurtuluş olarak görüyorum. 3 çocuğum var. Kimsenin çocuklarına zarar vermedim. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum" diye konuştu.

R.A. ise, "Evimde bulunan uyuşturucu kendime ait. İçmek için bulunduruyordum. Kimseye uyuşturucu satmadım. İçinde olduğum durumdan dolayı pişmanım. Topluma yeniden kazandırılmak istiyorum. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti tutuksuz yargılanan E.R.Ü.'nün delil yetersizliğinden beraatine karar verirken, E.K. ve R.A.'yı "uyuşturucu ticareti" suçundan 12.5'ar yıl hapis cezasına çarptırırken, E.T.'yi de aynı suçtan 6 yıl 3 ay hapse mahkum etti. Her 3 sanığın da kararla birlikte tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.