Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bir banka ve Anadolu Vakfı işbirliğinde hayata geçirilen "Parklarda Kütüphane, Okumak Şahane" projesinin açılış töreni düzenlendi.

Bafra Belediyesi Ali Kale Turistlik Tesisleri'ndeki törene Kaymakam Halis Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Anadolu Vakfı Genel Müdürü Selim Güven, A Bank Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Mete Hakan Güner, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başer, Atatürk Ortaokulu idareci, öğretmen ve öğrencileri katıldı.

AMAÇ: KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞINI SAĞLAMAK
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu törende yaptığı konuşmada, "Çok çeşitli projeler yapıyoruz ama okumanın toplumuzun en büyük eksikliklerinden biri olduğunu biliyoruz. Bu anlamda okuyan bir toplum olma yönünde çok önem arz ettiğine inandığımız parklarda 'Parklarda Kütüphane, Okumak Şahane' projesindeki amacımız Bafra'nın değişik yerlerinde toplam 10 yerde kütüphaneler kurarak öğrencilerimizi, vatandaşlarımızı kitaplarla buluşturmak istiyoruz. Kurduğumuz kütüphanelerde bulunan o kitabı vatandaşımız kitabı gördüğünde o sıcaklığı hissetmesini sağlamak ve okuma alışkanlığını öncelikle biz milli eğitim camiası olarak Bafra'da yerleştirmek istiyoruz" dedi.

OKUYAN İNSANDAN ZARAR GELMEZ
Kaymakam Halis Arslan ise, "Özellikle Milli Eğitim alanında Bafra proje fabrikası olmuştur. Bilhassa Atatürk Ortaokulumuz da bu fabrikanın rekortmeni olmuştur. Parklarda kütüphane bugün gördük ki Bafra'da yaygınlaştı. Onu görüyor, onun gururunu yaşıyoruz. Dünya okuyan insan için yaratılmıştır. Okumayan insan cahil insandır, her türlü kötülüğü yapar, her türlü düşmanlığı yapar. Siz okuyandan korkmayın, okumayandan korkun. Bu toplumuzu cehaletten kurtarmak, aydın, müreffeh, kültürlü, okuyan, okuduğunu anlayan, okuduğunu yorumlayan, kültürlü, eğitimli hale getirmek Türk milletinin de hedefidir. İşte bu hedefler doğrultusunda yetiştireceğimiz gençlerle uluslararası yapacağımızı her yarışta mutlaka galip geleceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol tarafından Ali Kale Turistlik Tesisleri'ne kurulan kütüphanenin açılışı yapıldı.

Ümit CEYLAN