Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde İzzet Keribar'ın bir yıllık çalışma ile ortaya çıkardığı 'Bir Bursa Masalı' adlı fotoğraf sergisi Kent Müzesi'nde açıldı. Sanat hayatının 61. yılında olan usta sanatçının sergisinde 21'i kolaj 138 eser yer alıyor. Kolajların her birinin 50 ile 100 arası fotoğraftan oluşması dikkati çekiyor.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, 'Büyükşehir Belediyesi olarak sanata değer veriyoruz. Bursa'nın birikiminin bütün yönleriyle yansıdığı bu güzel sergiyi vatandaşların gezmesini diliyorum' dedi.

Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Saffet Yılmaz da, proje ve serginin hazırlık süreci hakkında bilgiler verdi. Yılmaz, ilk Muradiye Külliyesi'nin 20 günlük bir çekimi için görüşülen Keribar ile özellikli bir çalışmaya imza atıldığını ve bir yıllık emeğin ardından sanatçının bütün Bursa'yı fotoğrafladığını kaydetti..
Sergiden dolayı çok heyecanlı olduğunu ifade eden fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar ise, Bursa'da her mekanın ayrı bir güzelliği olduğunu ifade ederek, 'Bursa çok güzel bir şehir. Çalışma planında belirlediğimiz yerlere mutlaka birkaç kez gitmek durumunda kaldık. Çünkü Bursa'nın her köşesi günün her saati farklı bir güzellikte. Bu güzellikleri fotoğraflarda yansıtalım istedim. İstanbulluyum, ama artık Bursalıyım diyebilirim' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sergiye emek verenlere plaketleri verildi.