KESK, aralarında Samsun'un da bulunduğu Türkiye'nin 9 ilinde, 28-29 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirecekleri bölgesel mitingler için tüm hazırlıklarını tamamladı.

Samsun'daki mitinge katılacak KESK Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Fatma Çetintaş, bugün İstasyon Mahallesi'ndeki Ray Apartmanı önünden saat 12.00'de başlayacak yürüyüş ve yürüyüş sonunda Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak mitinge tüm Samsun halkını davet etti.

HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK
"Laik Eğitim Laik Yaşam ve İş Güvencemizden Vazgeçmiyoruz, Baskı, Sürgün ve İşten atmalara karşı Alanlardayız" çağrısıyla mitingler düzenleyeceklerini dile getiren Çetintaş, "Mitingler için son birkaç gündür yoğun bir şekilde ziyaretlerde bulunuyoruz. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Mitingleri KESK öncülüğünde yapıyoruz ama emeğine sahip çıkmak isteyen, ülkenin geleceğinden kaygı duyan, laikliğin anayasal düzeyde tartışmaya açılmasından ve çocuklarının geleceğinden endişe eden bütün halkımızı mitinglerimize davet ediyoruz" diye konuştu.

BASKILARA MARUZ KALIYORUZ
Kamu emekçilerinin hakları için her dönem mücadele yürüttüklerini belirten Çetintaş, "Bu dönemde de iş güvencemize karşı ciddi saldırılar var. Geçen hafta parlementodan 'kölelik yasası' geçti. Şimdi de kamu emekçilerinin iş güvencesini ortadan kaldırmaya yönelik hazırlıklar hızlanmış durumda. İş güvencemize kesinlikle dokundurtmamak konusunda çok kararlıyız. Onun için alanlara çıkacağız ama bu mücadeleyi her alanda sürdüreceğiz. Ülkenin ve demokrasinin gidişatına çok ciddi eleştirilerimiz var. AKP hükümetinin sürdürdüğü yanlış politikaları eleştirdiğimiz için de çok fazla baskılara maruz kalıyoruz. Biz her şeye rağmen sessiz kalmayacağımızı, boyun eğmeyeceğimizi ifade ediyoruz" dedi.

Nur OK