Kardemir Karabükspor hafta sonu sahasında oynayacağı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçının hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdürdü. Teknik direktör Elvir Baliç gözetiminde yapılan antrenmanda Rıza takımdan ayrı düz koşu yaptı.

Antrenman öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandıran Baliç, milli maç arasını 2 maç yaparak değerlendirdiklerini bu maçlarda eksikliklerini görme şansı yakaladıklarını belirtti.
Şimdi önlerinde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile çok önemli bir maç oynayacaklarını kaydeden Baliç, 'Sakat oyuncularımız yavaş yavaş iyileşti. Tam kadro hazırlıklarımızı sürdüreceğiz. Sahamızda taraftarımıza 3 puan hediye edeceğiz. Ona göre çalışmalarımızı yapıyoruz. Şu anda herhangi bir sıkıntı yok' dedi.


TANKUT: "DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR"

Takımın idmanını takip eden kulüp başkanı Hikmet Ferudun Tankut ise, ligin geçen sezona göre çok daha zorlu geçtiğini ifade ederek, 'Her şeye rağmen şu anda ligde ikinci sıradayız. Dolayısıyla yarışın içerisindeyiz. Bugün lig bugün bitmiş olsa Süper Lig'e çıkmış oluyoruz. Desteğe ihtiyacımız var. Destek gelirse başarıyı yakalayacağımıza inanıyoruz' dedi.

Şampiyonluk yarışından kopmadıklarını da vurgulayan Tankut, 'Zaman zaman aldığımız kötü sonuçlar bizi memnun etmedi. Ama diğer kulüplerde de aynı şeyler yaşanabiliyor. Ligin başından şu ana kadar 14 takım hoca değiştirdi. Her takımın bir beklentisi var. Bu beklentiyi bulamadığı anda hocalarda değişiklikler oluyor. Bir takımda tutmayan hoca gittiği başka takımda başarılı sonuçlar alabiliyor. Biz de bu örneği Hüseyin Kalpar hocamızla yaşadık. Şimdi arzulu ve istekli bir teknik kadroya sahibiz. Elvir Baliç ile yardımcı hocalarımız kendileri için iyi bir basamak olacak takımda çalışıyorlar. Burada başarılı olduklarında çok ciddi bir şekilde hocalık kariyerlerinde ivme kazanacaklarına inanıyorum.'


Tesisleşme noktasında çalışmaları olduğunu da sözlerine ekleyen Tankut, "Belli bir noktaya geldik. İleriye dönük çalışmalarımız var. Bu konuda atacağımız adımlarla 50-60 yıl tesis sorunumuz olmayacak. Altyapılara önem vermeliyiz. Takım halinde kentimiz ile kaynaşmak için ilçelerimizi ziyaret edeceğiz. Tüm Karabük halkından destek bekliyoruz' ifadelerini kullandı.
Başkan Tankut, ayrıca takımın genel menajeri olan Seyit İçgül ile karşılıklı anlaşarak yolları ayırdıklarını sözlerine ekledi.