Çarşamba Kocatepe Ortaokulu öğrencileri, 'Geleceğe Kulaç Atıyoruz' projesi kapsamında Samsun'a gelerek 19 Mayıs Yüzme Havuzu'nda eğitim aldı. Minik öğrenciler antrenörler ve beden eğitimi öğretmenleri tarafından hem yüzme eğitimi aldı hem de keyifli bir gün geçirdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Samsun Valiliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'yle ortaklaşa yürüttüğü 'Geleceğe Kulaç Atıyoruz' projesinde çalışmalar sürüyor. Samsun merkez ve ilçelerinden belirlenen ilk ve ortaokul öğrencileri deneyimli antrenör ve beden eğitimi öğretmenleri tarafından belirli aralıklarla havuzda eğitime tabi tutuluyor. Dün de Çarşamba Kocatepe Ortaokulu öğretcileri, 19 Mayıs Yüzme Havuzu'na gelerek hem yüzme öğrendi hem de keyifli bir gün geçirdi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da büyük önem verdiği bu proje, Türkiye'de de tek olma özelliği taşıyor. Bu projeyle hem çocuklara yüzme eğitimi verilmesi hem de içlerinden başarılı olanlarının da bu spor altyapısına yönlendirilmesi amaçlanıyor.

TİTİZ ÇALIŞMA...

Antrenörler ve beden eğitimi öğretmenleri, tüm çocuklarla tek tek ilgilenerek, onlara yüzme sporunu öğretiyor. Öğrenciler içerisinde başarılı görülen ve gelecek vaat edenler ise yüzme sporu altyapısına alınıyor.

Selçuk KAYA