Bilgisayarının havayla soğumasından verim alamayan lise öğrencisi Melih Yılmaz, silikon hortumu, bakır boru, otoların çıkma kalorifer peteği, bilgisayar fanı, cam kavanoz ve akvaryum pompasını kullanarak sıvı soğutma sistemi yaptı. Toplama parçalarla uygulamaya koyduğu sıvı soğutma sistemini daha kullanışlı hale getirerek yaygınlaştırmak için destek bekliyor.

Yaptığı sıvı soğutma sistemiyle 90 derecelik notebook bilgisayar ısısının 30 dereceye kadar düştüğünü ifade eden Melih Yılmaz, bu sistemi geliştirip yaygınlaştırmak için destek beklediğini söyledi.

YENİ PROJELER İÇİN DESTEK BEKLİYOR

Sıvı Soğutma Sistemiyle ilgili bilgi veren Yılmaz; 'Daha önce hava soğutma sistemi bulunan notebook bilgisayarım sık sık kapanıyordu. Hava soğutma sisteminin yeterli gelmediği notebook bilgisayarımın ısısı 90 dereceye kadar yükseliyor ve açtıktan 10 dakika sonra kapanıyordu. Ben de yaptığım araştırmalar denemeler sonucu daha önce notebooklarda kullanılmayan sıvı soğutma sistemi yaptım. Şuanda 90 dereceden 30 dereceye kadar ısısı düşen bilgisayarım oldukça kullanışlı durumda. Bu sitemin daha kullanışlı hale gelmesi için bilgisayar firmalarından destek bekliyorum. Hatta bilgisayarlarla ilgili şimdilik açıklamayacağım birkaç projem daha bulunmaktadır' dedi.

Anne Sevinç Yılmaz ise oğlunun bilgisayar merakının sosyal medyada dolaşmaktan ziyade üretme ve programlamaya yönelik olduğunu söyledi.