Cumhuriyet Caddesi Ray Apartmanları önünde toplanan KESK Şubeler Platformu üyeleri ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen sendika üyeleri slogan atarak; Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Yürüyüş öncesi akli dengesi bozuk olduğu iddia edilen bir kadın, eylem alanına giriş noktasında aranmamak için bağırdı. Bunun üzerine güvenlik güçleri kadını alandan uzaklaştırdı.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan sendika üyeleri önce İtalyan besteci Tomasa Giovanni Albinoni'nin Adagio adlı müziği eşliğinde saygı duruşunda bulundular.

Saygı duruşunun ardından açıklama yapan Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Genel Başkanı Mustafa Şenoğlu, 'Gün geçmiyor ki kamu emekçileri bir keyfi uygulama ile haklarında soruşturma açılıp işten atılmasın. 29 Aralık grevi nedeniyle KESK'e bağlı işkollarına üye çalışanlara açılan soruşturmalar 10 bini aşmış durumdadır. Sendikalarımızın gerek ekonomik gerekse de diğer tüm olanakları, hak ihlallerinin takibine ayrılması sonucunda, eylem ve etkinlik yapamaz hale getirilmek istenilmektedir ancak bu çaba boş bir hayaldir' dedi.

Konuşmaların ardından eyleme katılanlar halay çektiler.